Arama
Arama Sonuçları
LGS başvuru tarihleri belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuruları 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak.
İl Müdürü Gümüş'ten Tema Koleji'ne ziyaret
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında Tema Koleji öğrencileri ile bir araya geldi.
"Eğitimde dünya markası olmaya devam edeceğiz"
2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bahçeşehir Koleji yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüs Müdürü ve Kurucu Temsilcisi İsmail Bakmaz; "Eğitim bir ekip işidir. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz" dedi.
Tosya'da LGS hazırlık kursları başladı
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, ilçede 2023-2024 Liselere Giriş Sınavı hazırlık kurslarının başladığını duyurdu.
Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklama: "Zirvede noktalıyorum"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü iken Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevlendirilen Cengiz Bahçacıoğlu'ndan ilk açıklamada geldi. Görev değişimi sonrasında ilk kez açıklama yapan Bahçacıoğlu açıklamasında; "Doğup büyüdüğüm, öğrencilik yıllarımın geçtiği, meslek hayatımın büyük bölümünü icra ettiğim ilimizde, eğitimin tüm kademelerinde görev yapmanın ve bu görevi zirvede noktalamanın mutluluğu içerisindeyim " ifadelerine yer verdi.
LGS ikinci nakil tercih sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının bakanlığın internet sitesinde erişime açıldığını duyurdu.
Kastamonu LGS Türkiye Birincilerinin tercih sonuçları açıklandı
2023 LGS Türkiye Birincisi olup Kastamonu'yu gururlandıran Tosya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri İrem Kuzbunar ve Mert Büyükdeğerli'nin tercih sonuçları açıklandı.
LGS 2. Tercih tarihleri ne zaman? nereden ve nasıl yapılacak?
LGS 2. tercih tarihleri, ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığınca LGS tercih sonuçları 24 Temmuz tarihinde ilan edildi. 3 - 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95'i tercihlerine yerleşti. MEB'den yapılan açıklamaya göre LGS lise yerleştirmelerinde açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem hâlinde yapılacak. Peki, LGS 2. tercihler ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, lise 2. yerleştirme ve tercih tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler...
Lise kayıtları ne zaman başlıyor? kayıtlar nasıl yapılır?
LGS tercih sonuçları ardından yeni dönemde eğitim göreceği okul belli olan öğrenciler lise kayıtları ne zaman yapılacağı hakkında araştırmaya başladı. Lise kayıtları bu yıl bireysel olarak yapılmayacak, sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecek.
LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti.
LGS tercihleri sona eriyor!
3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 19 Temmuz 2023 saat 17.00'de sona eriyor.
Tosyalı LGS şampiyonları ödüllendirildi
Tosya Kaymakamı Suat Hatam Liselere Giriş Sınavında Türkiye birincisi olan iki öğrenciyi ödüllendirdi.
LGS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenler
Online eğitim platformu Tonguç Akademi’nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş, LGS tercih sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
LGS adaylarına ‘tercih danışmanlığı’ hizmeti başladı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin liselere yerleşme süreçlerinde katkı sağlamak amacıyla 81 il ile ilçe merkezlerinde tercih danışmalığı hizmeti başlatıldı.
Başkan LGS’de derece yapanlara bisiklet hediye etti
LGS Sınavı'nda Taşköprü’de ilk 3’e giren öğrencilere Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından bisiklet takdim edildi.
LGS tercihleri bugün başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvuruları, bugünden itibaren 19 Temmuz'a kadar devam edecek.
Tercih süreci yarın başlıyor
Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav tercihleri yarın başlayacak. 8'inci sınıf öğrencileri 19 Temmuz'a kadar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.
LGS tercih kılavuzu yayınlandı
Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı.
Suriyeli öğrenci, LGS'de Türkiye birincisi oldu
İmam hatip öğrencisi Suriyeli Danya Abdo, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincilerinden biri oldu.
Depremzede öğrenciler için ek kontenjan müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki okulların 8'inci sınıflarında kayıtlı olan öğrenciler için tercih döneminde, Türkiye'nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacağını duyurdu.
LGS’de yeni karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS ile ilgili açıklama yaptı
Şerife Bacılı gençler, LGS'de Türkiye birincisi oldu
Liselere Geçiş Sınav Sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye'de tüm soruları doğru cevaplayan öğrenciler de ortaya çıkmaya başladı.
Kastamonulu gençler; LGS’de Türkiye birincisi oldu…
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'nda, Tosya ilçesinde yaşayan iki öğrenci Türkiye 1'incisi oldu.
LGS sonuçları açıklandı
Merakla beklenen LGS sonuçları açıklandı.
LGS sonuçları açıklandı! 2023 LGS sonuçları
LGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 8. sınıf öğrencileri ve aileleri sabırsızlıkla sonuçları az önce ilan edildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Yaz tatili başlıyor
ÖĞRENCİLER, BUGÜN KARNE ALARAK OKULLARINA VEDA EDECEK
Okullarda 'karne' heyecanı
19 milyon öğrenci 16 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girecek.