Arama
Arama Sonuçları
"Prof. Dr. Eker'den Çarpıcı İfade: 'Kültür Savaşları Çağına Girdik'"
Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, “Kültür savaşları çağındayız. Kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur” ded
Ayçiçekte verim düştü, yağ fiyatları artacak!
Verim kaybı nedeniyle ayçiçek yağının fiyatının yükselmesi bekleniyor.
İklim dengesinin bozulması kuşların üremesini etkiliyor
Uluslararası bir araştırma, büyük göçmen kuşların iklim krizi kaynaklı sıcaklık artışları sebebiyle daha az, göç etmeyen küçük kuşların ise daha fazla ürediğini ortaya koydu.
Tosya'da İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı: Yüzde 80 elektrik tasarrufu
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, içme suyu arıtma tesisinin tamamlandığını ve çevre düzenlemesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Başkan Kavaklıgil açıklamasında; "Elektrik faturalarımızdan yüzde 80 tasarruf etmeye başladık bile. Sizler , bu güzel memleketimizin güzel insanları her şeyin en iyi , en güzeline layıksınız. Hemşehrilerimize memleketimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Koca'nın 'Suriyeli sağlıkçı istihdamı' yeniden gündemde
Fahrettin Koca'nın 2022 yılında katıldığı bir toplantıda "4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam ettik" sözleri yeniden gündem oldu.
‘Aronya’ fidanları toprakla buluşuyor
“Köye Dönüş İçin Aronya Gibi Bir Nedenim Var" yenilik yayım projesi kapmasında, belirlenen çiftçilere demonstrasyon bahçe kurulumu için aronya fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Tosya ilk Psikoloji Merkezine kavuştu
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Psikolojik Danışman Elif Özil tarafından, ” Marin Psikoloji “ adlı psikoloji merkezi, Yunus Emre Mahallesi Çanakkale Şehitleri Caddesi Dilek Apartmanında (Doğramacı Total yanı) dualarla açıldı.
İklim sorunları 'çevrimiçi' ele alınacak
Yeşil Düşünce Derneği’nin, Fransa Konsolosluğu’nun desteği ile yürüttüğü “Kimseyi Arkada Bırakmadan: Batı Karadeniz’de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi” projesi kapsamında İklim Forumu gerçekleştirilecek.
Mor patates ekimi de başladı
Tarım ve Orman Bakanlığınca tescilli yerli "mor patates" tohumunun, Niğde, Nevşehir, Konya, Adana, Sivas ve Aksaray'ın ardından bu yıl da Samsun'un Alaçam ilçesi Vicikler Mahallesinde ilk deneme ekimi yapıldı.
İklim Okulu 30 Nisan’da Kastamonu’da…
Yeşil Düşünce Derneği’nin ‘Batı Karadeniz’de İklim Hareketinin Güçlendirilmesi’ Projesi başladı
‘Çalışmalar, her iki ülkeye büyük getiriler sağlayacak’
Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, eşi Celestina Valdez ile birlikte Kastamonu’yu ziyaret ederek, Kastamonu Üniversitesi tarafından uzun yıllardır çalışmaları yürütülen tıbbi aromatik bitkiler üzerinde incelemelerde bulundu.
Yılmazlar’dan görkemli açılış
Yılmazlar Ticaret bünyesindeki NG Kütahya Seramik Kastamonu Mağazası, tören hizmete başladı. Düzenlenen açılışa Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Baro, Özgür Demir’le devam dedi
Kastamonu Barosu’nun 38’inci olağan genel kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü baro toplantı salonunda gerçekleştirildi. İki liste ile girilen seçimde mevcut Başkan Av. Özgür Demir ve diğer aday Av. Tuncay Yılmaz’ın listeleri yarıştı. Seçimde Özgür Demir 153, Tuncay Yılmaz ise 56 oy aldı. 237 oy kullanılan seçimde 12 oy da geçersiz sayıldı. Mevcut Baro Başkanı Av. Özgür Demir yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Okula Adaptasyon Sürecinde Anne Babalar Nelere Dikkat Etmeli?
Okula Adaptasyon Sürecinde Anne Babalar Nelere Dikkat Etmeli?
Muhtarlar Derneği'nden geniş katılımlı iftar
Kastamonu Muhtarlar Derneği tarafından Amorium Otel'de iftar programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Avni Çakır, Mayıs ayı itibariyle yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini söyledi. Ağır kış şartları sebebiyle 100'den fazla köyde heyelan gerçekleştiğini kaydeden Çakır, hiç kimsenin mağdur olmayacağını kaydetti.
Kastamonu’da kara mürverin hasadı başladı
Kastamonu'da gıda ve boya sektöründe geniş bir kullanım alanı olan kara mürverin hasadına başlandı