Arama
Arama Sonuçları
Yıllar sonra Kastamonu'da yeniden!
Kastamonu'da yıllardır Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl farklı bir mekanda gerçekleşecek. Kastamonu halkının uzun zamandır talep ettiği değişiklik nihayet gerçekleşiyor. Yıllar sonra, 23 Nisan coşkusunu Gazi Stadyumu'nda yaşayacaklar.
14 Mart Tıp Bayramı kutlaması
Samsun’da 14 Mart Tıp Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kastamonulu gazi, hayatını kaybetti
Kastamonu’nun Araç ilçesinde; 92 yaşındaki Gazi Abdullah Sağlam, son yolculuğuna uğurlandı…
Kastamonu’da kadının gür sesi 104. kez kutlandı
Kastamonu'da, Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da yapılan ilk kadın mitinginin 104'üncü yılı kutlandı.
Bu özlem hiç bitmeyecek!
Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. 10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anılacak. Kastamonu'da da tüm Türkiye'de olduğu gibi saat 9'u 5 geçe anma programı gerçekleştirilecek. Sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm Türkiye'de hayat bir dakikalığına saygı için duracak...
Çolakoğlu ve Dellaloğlu ailelerinin mutlu günü
SGK’dan emekli Halil Çolakoğlu ve eşi Trabzon Numune Hastanesi’nde Hemşire olarak görevli Cevriye Çolakoğlu’nun kızları Mimar Özge Çolakoğlu ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kastamonu Öz Ye -Ye Kuruyemişleri İhracat, İthalat Limited Şirketi Sahibi Turgay Dellaoğlu ve eşi Ayten Dellaloğlu’nun oğulları, Doktor Zeynep Dellaloğlu’nun kardeşi Ankara Öz Yeye Kuruyemiş Firması ve İzmir Alaçatı Alabora Oteli Sahibi Kürşat Dellaloğlu Kurşunlu Han Otel Açık Alanında düzenlenen törenle evlendiler.
Gaziler gününde, çelenkler sunuldu...
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
"Kastamonu'da çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz "
Okullarda yeni eğitim-öğretim yılı başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı açılışı ve İlköğretim haftası kutlama programı kapsamında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.
"Atatürk bu mirası, milletimize emanet etti"
CHP’nin 100. yıl kutlamaları dolayısıyla Kastamonu İl Örgütü Cumhuriyet Meydanı2nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk bıraktı. Parti İl Sözcüsü Burak Livan konuşmasında; "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Bu miras sadece bize değil; Büyük Atatürk tarafından milletimizin her bir ferdine emanet edilmiştir. Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla ilerleyen partimiz ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir. 100’üncü yılımız hepimiz için kutlu olsun" dedi.
Ağlı'da kutlama
Ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı Ağlı İlçesinde de kutlandı.
"Beraberliğimizi daima korumaya devam edeceğiz"
İhsangazi ilçesinde 20 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. İhsangazi Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda; "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladık. birlik ve beraberliğimizi daima korumaya devam edeceğiz" denildi.
Araç'ta 30 Ağustos
Araç İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı düzenlendi.
Kastamonu'nun ödüllü ilçesinde zafer coşkusu
Kastamonu'nun ödül alan ilçesi Çatalzeytin'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirildi.
Büyük Zafer, Kastamonu'da coşkuyla kutlandı
Kastamonu'da 30 Ağustos zaferinin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda 30 Ağustos coşkusu
Kastamonu'da 30 Ağustos zaferinin 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.
Kastamonu'nun Amiral Gemisinde bayram heyecanı
Kastamonu Pınarbaşı İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
İnebolu'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
İnebolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı yoğun bir katılım ile Türk Ocağı önünde düzenlenen törenle kutlandı
Kastamonu'da Büyük Zafer'in 101'nci yılı kutlanacak
Kastamonu'nun bütün ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlamalar yapılacak. Cumhuriyet Meydanı yine etkinliklerin merkezi haline gelecek.
İnebolu'da anlamlı kutlama
İnebolu'da Atatürk 'ün Kastamonu'ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde çeşitli programlar düzenlendi
Seydiler'de coşkulu kutlama
Seydiler İlçesinde 3. Geleneksel Şehit Şerife Bacı Kültür Şenlikleri düzenlendi. Program kapsamında çeşitli etkinliklerle coşkulu bir kutlama yapıldı.
Mutluluklar sizinle olsun...
Gazeteci meslektaşımız Cengiz Muhsiroğlu'nun kızı Özge Muhsiroğlu dünya evine girdi. Kastamonu'da ve İstanbul'da düzenlenen 2 ayrı düğünle genç çiftler Özge Muhsiroğlu ve Mahmut Gök hayatlarını birleştirerek mutluluğa imza attı.
"Kastamonu için gurur duyulacak tarihi bir olay"
Kastamonu Valiliği tarafından Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Vali Meftun Dallı, yaptığı açıklamada; "Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasında Kastamonu’muzun çok özel bir yeri var. Ulu Önder Atatürk de bunu bildiği için Kastamonu’dan davet gelince, bir anlamda Kastamonu’yu ödüllendirerek ziyarete gelmiş. Şapka ve kıyafet inkılabını buradan başlatmıştır. Bu da Kastamonu için elbette ayrıca övünülecek, gurur duyulacak bir tarihi olay olmuştur" ifadelerine yer verdi.
Kastamonu'da bir hafta sürecek kutlama programı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 98. yıl dönümü münasebetiyle 23-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında tören düzenlenecek.
Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kastamonulu 8 şehidimiz var
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Mahmutoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kastamonu’dan 8 şehit verdiklerini ve toplamda da harekatta 498 kişinin şehit düştüğünü söyledi.
Deniz çapası Karadeniz'e atıldı
İnebolu ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97. Yıldönümü, 11 Temmuz 2023 Salı günü kutlandı.