Arama
Arama Sonuçları
İşsizlik oranları belli oldu! Mart ayında işsizlik…
Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 57 bin kişi olarak kayıtlara geçti. İşte konuya  ilişkin detaylar haberin devamında…
Karaman FK’da şok istifa!
2. Lig Kırmızı Grup'ta 10’uncu sırada 41 puanla mücadele eden Karaman FK yönetimi istifa etti.
İkinci elde hareketlilik! Fiyat artışı durmuyor
Yeni yıl itibarıyla araç piyasasındaki fiyat değişimleri oldukça dikkat çekiyor. Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el araç piyasasında üst üste son 3 aylık süre zarfında ibre yukarı döndü. Peki piyasada fiyatları yükselten nedenler neler? İşte detaylar...
Gurur gününde buruk kutlama: 'Meslek onurumuzu geri istiyoruz'
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Eğitim İş Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Tevfik Bal, önemli açıklamalarda bulundu. Şube Başkanı Bal açıklamasında; "Bugün bizim için bir gurur günü olduğu kadar aynı zamanda burukluğun da günüdür. Eğitim emekçisine ne kadar değer verdiklerini  anlatacaklar. Gerçeklerden söz etmeyecekler. Ama biz, gerçekleri anlatacağız! Meslek onurumuzu geri istiyoruz" dedi.
Memur ve emekli zammında tablo netleşti
Memur maaşları Ocak zammı ile artacak. Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dair memur zammı beklentiler doğrultusunda şimdiden yüzde 52’yi aştı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı ise memur emeklileri ile aynı oranda artacak.
İstanbul'da Hasta Yatağı Kiralama
Hasta yatağı kiralama, İstanbul'da yaşayan hasta insanlar, yatan hastalar ve hasta yakınları için önemli bir konu haline gelmiştir.
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Eris varyantı Türkiye'de: 9 kişide görüldü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eris varyantının Türkiye'de aynı ilde bulunan 9 kişide görüldüğünü duyurdu. Yurt dışı kaynaklı olduğunu belirten Bakan Koca; "Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme" dedi.
Asgari ücrette hesap değişti: İşte son rakamlar
6 aylık enflasyon rakamları ile belirlenen asgari ücret hesaplaması sistemi değişiyor.
Pompeipolis'in ilk filmini yöneten Metin Kuru, Açıksöz Gazetesine konuştu
Sarımsak kokan Kastamonu'ya sinema esintisiyle gelen Yönetmen Metin Kuru, Açıksöz Gazetesine konuştu.
TÜİK'e göre 'işsizlik' azaldı!
TÜİK verilerine göre, işsizlik temmuz ayında yüzde 9,4 olarak gerçekleşti.
Koca’dan ‘Eris Varyantı” hakkında açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
2024 asgari ücreti için en güçlü olasılık!..
Tüm veriler o kritik bandı işaret etti. Enflasyon ve refah payı ile o rakamın üzeri sürpriz olmayacak.
Memurun zam oranı belli oldu! İşte son rakamlar
Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci Hakem Heyeti sürecinin nihai kararı vermesi ile son buldu.
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Kastamonu İLEF RTS, TYÇ Logosunu diplomada kullanmaya hak kazandı
Kastamonu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) logolarını diplomalarında kullanma hakkı kazandı.
Dikkat!.. Kredi kartı faizleri fırladı
Referans faiz oranı aylıkta yüzde 2,26’ya yükselirken kredi kartı gecikme faizi de aylıkta yüzde 2,81’e, yıllıkta yüzde 40,1’e yükseldi.
TÜİK işsizlik oranını açıkladı
TÜİK verilerine göre, İşsiz sayısı 2023 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 73 bin kişi azalarak 3 milyon 400 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti.
Savunma sanayi gücüne güç katıyor, 170 ülkeye 230 ürün ihraç edildi!
Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk savunma sektörünün 230 farklı ürünü 170 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
Valiler toplandı! Kastamonu'nun yeni ve eski valileri de katıldı
10 Ağustosta yayınlanan Valiler Kararnamesi ile 57 ilin valisi değişti. Yeni atanan ve görev yerleri değişen 57 Vali, İçişleri Bakanlığında toplandı. Toplantıya Kastamonu'nun eski ve yeni valileri de katıldı.
Ankara’daki En İyi İngilizce Kursları
Ankara'da bulunan en iyi İngilizce kursları, dil becerilerini geliştirmek isteyen herkes için kapılarını açmaktadır.
Haberiniz olsun!.. 15 Ağustos'ta benzine zam gelecek
Motorine gelen zammın ardından benzinde de fiyat artışı bekleniyor.