Arama
Arama Sonuçları
Meteoroloji uyardı!.. ÇAMUR YAĞACAK
Türkiye, hafta sonuna doğu, orta ve güney kesimlerinde soğuk ve yağışlı havanın etkisini hissederken, 9 Şubat’tan itibaren 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı da hayatı zorlaştıracak.
Simpson kehanetleri bitmek bilmiyor! Bu kez korkuttu
Amerika'nın uzun soluklu dizisi The Simpsons'ta yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesi dikkat çekti. 34 sezondur izleyici karşısında Simpsonlar'ın 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar'ın 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu.
Meteoroloji gün verdi: Sıcaklıklar düşüyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan sıcaklıkların, batı kesimlerde, iç kesimlerde ve doğu kesimlerde salı gününden itibaren mevsim normallerine düşeceğini açıkladı.
Temmuz ayının ‘en’leri: Kastamonu ekstrem sıcaklıklar arasında
Türkiye'de temmuz ayında en sıcak ve en soğuk bölgeler belli oldu. Geçen ay Şırnak'ın Cizre ilçesi 47,5'i görürken; Sivas'ın Kangal ilçesinde sıcaklık 1,1 dereceye kadar geriledi. Temmuzda normalinin çok üstünde seyreden 'ekstrem' 12 yeni sıcaklık tespit edildi.
Artan sıcaklıklar için NASA bilim insanlarıyla toplanıyor
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), son dönemde artan sıcaklıklar için bilim insanlarıyla masaya oturuyor. Peki neler yapılacak?
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
Bunaltıcı sıcakların yerini sağanak yağış alacak!
Hava durumu ile ilgili Meteoroloji'nin raporu geldi. Yağışların 4 gün boyunca birçok ilde etkili olması bekleniyor.
Sıcaklıklar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor
Hava sıcaklığı yükseldikçe insan vücudu üzerinde yarattığı olumsuz etkiler de artıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 40 dereceyi aşan sıcaklığın kalp ritmini hızlandırdığı ve beyne giden kan akışını yavaşlattığı tespit edildi. Uzmanlar bu riski azaltmak için su tüketimini artırmanın önemine dikkati çekiyor
Meteoroloji'den Kastamonu'ya uyarı: Çarşamba günü kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu için uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda, hava sıcaklıklarının yarın da yüksek seyredeceği, akşam saatleri itibariyle sıcak havanın etkisini kaybedeceği ve Çarşamba günü sabahın ilk saatlerinden itibaren Kastamonu'da kuvvetli sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi.
Bu yaz “en sıcak yaz” olarak tarihe geçebilir
Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi (ECMWF) Copernicus İklim Değişikliği Servisi Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, haziran ve temmuzdaki küresel sıcaklık rekorlarını takiben gelecek birkaç ay karasal alanların ortalamadan sıcak olmasının beklendiğini belirterek, "Bu yaz çok yüksek ihtimalle gördüğümüz en sıcak yaz olacak." dedi.
Kalp krizlerindeki artış tedirgin ediyor! Aşılarla ilgisi var mı?
Pandemi sonrasında yaşanan kalp krizi vakaları tedirgin etmeye başladı.
"Eyyam-ı bahur" sıcakları yakacak
Türkiye, çarşamba gününden itibaren çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Prof. Dr. Hüseyin Toros, aşırı sıcakların yaklaşık bir hafta süreceğini vurguladı.
BM duyurdu: küresel kaynama çağı başladı
Türkiye'nin de aralarında yer aldığı pek çok ülkede bu ay üst üst sıcaklık rekorları kırılırken ve dünya orman yangınları ile kavurulurken, bilim insanlarından açıklama geldi. Araştırmacılar, içinde bulunduğumuz "Temmuz" ayının tarihteki kaydedilen en sıcak ay olduğunu açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise "küresel ısınma çağı"nın sonlandığını ve dünyanın artık "küresel kaynama çağı"na girdiği ilan etti. Guterres, ülkelere acil eylem çağrısında bulundu.
Yangın Riski Haritası yayınlandı: Kastamonu dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından orman yangını risk haritası yayınlandı.
Yangın Riski Haritası yayınlandı: Kastamonu dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından orman yangını risk haritası yayınlandı. Bu haritaya göre Kastamonu ile birlikte 7 şehir yüksek yangın riski taşıyan iller arasında yer aldı.
Aşırı sıcaklar ne zaman bitecek? Meteoroloji tarih verdi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporunda sıcaklığın en yüksek olacağı ve 7 derede düşeceği tarih açıklandı.
500 yıllık 'sıcaklık kehaneti' doğru çıktı!
Ünlü kahin 500 yıl önce yayınlanan kehanet kitabında dünyayı etkisi altına alacak sıcak hava dalgasından söz etmişti.
Kavurucu sıcaklar ne kadar sürecek?
Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üstünde olması bekleniyor.
Seçim günü hava nasıl olacak?
Seçim günü havanın kaç derece oalcağı merak ediliyor. İşte Kastamonu'da seçim günü hava durumu şöyle...
Yeni haftada hava nasıl olacak?
Yeni haftada yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak.
Yağışlar yüzde 57 azaldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 2022 aralık ayında 2021'in aynı ayına göre yağışlar %57 oranında azaldı.
‘Yalancı bahar’ aldatmasın!
Türkiye'de kuraklık tehlikesi devam ediyor. Birçok bölgede yağış yetersiz, üstelik havalar da soğumuyor. Gelecek hafta sıcaklığın daha da artması, bazı bölgelerde 20 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Ocak ayı geldi havanın soğuması hatta kar yağışı bekleniyordu ama Türkiye uzun süredir tam tersi bir durumla karşı karşıya. Birçok bölgede ne kar yağışı ne de yağmur var. Üstelik yeni haftayla birlikte hava sıcaklığının özellikle Marmara Bölgesi'nde daha da yükselmesi bekleniyor.
Haberal'dan tanıtım fedakarlığı
Kastamonu'nun Cide ilçesi Malyas Kanyonu içerisinde bulunan Evken Şelalelerini tanıtmak isteyen Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, dikkat çekmek için soğuğa aldırış etmeden şelalenin oluşturduğu dev kazanda yüzdü.
"Türkiye artık su kıtlığı bulunan bir ülke"
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelerek “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” sunumunu gerçekleştirdi. TÜBİTAK Başkanı Mandal burada yaptığı konuşmasında, su sorununa dikkat çekerek; "Gelecekte Kovid-19 gibi birçok hastalıkla karşılamak zorunda kalacağız. Türkiye artık su kıtlığı bulunan bir ülke. Gelecekte bugün alışa gelmişlikten farklı bir göçmenlik olacak. Gelecekteki göçün en büyük sebebi iklimsel değişiklik olacak. Yani bu göçler, kuraklık, suya ulaşamamak gibi sebepler nedeniyle bölgenin yaşanamaz hale gelmesinden kaynaklanacak" ifadelerine yer verdi.
Aralarında Kastamonu’da var
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 39 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı, Doğu Anadolu Bölgesi'nin büyük bölümü ise kar yağışlı olacak.
Aralık'ta sıcaklık rekoru İnebolu'nun
Türkiye genelinde geçen ay en düşük sıcaklık sıfırın altında 26,4 derece ile Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde , en yüksek sıcaklık ise 27,1 derece ile Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde tespit edildi. 2021'de son 51 yılın en sıcak 10'uncu ayı yaşandı.
Ülke genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek
Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede azalacak. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok kentte sıcaklıklar Perşembe gününe kadar yaklaşık 10 derece düşecek.
Kar geliyor!
Meteoroloji'nin paylaştığı güncel rapora göre bugün kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıkları 6 ila 12 derece azalacak. Bugün İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz'in yağışlı geçmesi beklenirken yağışların Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.