Arama
Arama Sonuçları
Ete kocaman zam!
Et ve Süt Kurumu(ESK), et fiyatlarına zam yaptı.
İl Müdürlüğü'nden 16 maddelik 'Dikkat edilmesi gerekenler' listesi!
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden Ramazan ayında beslenmede dikkat etmemiz gerekenlerin listesi verildi. 16 maddelik listeyi yayınlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonulu vatandaşlara;  "Sağlıklı besinleri sıklık ve miktarına dikkat ederek tüketmek,  Ramazan Ayı’ nı daha sağlıklı ve zinde hissederek tamamlamamızı sağlar" dedi.
Türkiye’nin en sevilen çorbası belli oldu!
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Kastamonu KYK’da ilginç iddia!
Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor.
Ayıdan korunmak için ilginç öneri!..
Kastamonu'da jandarma ekipleri, özellikle kırsal bölgelerde artan ayı saldırılarına karşı vatandaşları uyardı.
Yine köy yangını!.. 2 ev, 30 tavuk
Devrekani ilçesinde çıkan yangında iki ev zarar gördü, 30 tavuk telef oldu.
Ayıların inadı pahalıya mal oldu
Ayılara karşı sınav veren vatandaş: "Ayıyla komşu gibi olduk” 
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
"Ücretsiz öğün acil ihtiyaç, bu konu derhal çözülmeli"
CHP Kadın Kolları, okullarda çocuklara ücretsiz öğün verilmesine ilişkin 81 il ve 973 ilçede basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada; "Bugün ülke genelinde tek ses olduk, iktidara sesleniyoruz: Ücretsiz öğün acil ihtiyaçtır ve bu konu derhal çözülmelidir. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatıyoruz" denildi.
Tavuk etine zam!
Beyaz ete zam geleceği ve yarından itibaren yeni etiketlerin geçerli olacağı bildirildi.
Tavuk eti üretiminde artış
Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artarak 194 bin 912 tona, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 7,4 artışla 1 milyar 682 milyon 907 bin adede yükseldi.
Beyaz mı, kahverengi mi? Hangisi daha sağlıklı?
Tatları veya besin değerleri açısından aralarında fark olmasa da, Avrupalı tüketiciler kahverengi yumurta tercih ediyor. Üreticilere göre ise beyaz olanlar daha çevreci.
Hasan Yılmaz kimdir? Hasan Yılmaz nereli? Ünlü sanatçı kaç yaşında?
Şarkılarıyla nam salan ünlü sanatçı Hasan Yılmaz kaç yaşında? Hasan Yılmaz nereli? Hasan Yılmaz nerede okudu? Hasan Yılmaz kimdir? işte tüm soruların cevabı haberimizde
Belediye'den ilginç karar
Tosya Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısında, ilginç bir karar aldı
BAE'ye vergi indirimi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
Birleşik Arap Emirliği'nden (BAE) gelen bazı tarım ve sanayi ürünlerine vergi istisnası getirilmesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı
TÜRK-İŞ'in araştırmasına göre bir ailenin açlık sınırı ağustos ayında 12 bin 198 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 40 bin liraya dayandı.
Bu kez yumurta soruşturması!
Rekabet Kurulu, yumurta viyolü üretimi alanında faaliyet gösteren bazı teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
Sıcak havalarda gıda zehirlenmesine dikkat!
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, etkili olan yüksek hava sıcaklığının gıda zehirlenmesi riskini de arttırdığına dikkat çekerek, "Mikroorganizmaların gelişebildiği sıcaklık 10 derece ile 65 derece arası. Özellikle et ürünlerini dolapta dahi olsa iki günden fazla tutmamakta fayda var" dedi
Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 10.373 TL
Türk-İş, 4 kişilik ailenin haziran ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 10 bin 373 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Bu sorulara yanıt veremiyorsanız YOKSULSUNUZ!
9 soruluk test, yurttaşların yanıtlarına göre, ekonomik refah düzeylerini ortaya koyuyor.
Aşırı sıcaklarda yaban hayatına su desteği…
Milli Parklar Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaban hayatına kurulan yalaklardan su içen çeşitli yabani hayvanların görüntülerini paylaştı.
Çöpleri yakmak isterken ekili araziyi küle çevirdi
Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde yakılan çöplerden sıçrayan yangında 20 dönüm ekili arazi zarar gördü.
Kastamonu'da artık o hayvanı da avlamak yasak!
Merkez Av Komisyonu'nun 2023-2024 av sezonu için Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren listesinde, avlanmasına izin verilen 31 kuş ve 4 memeli türü de yer alıyor.
TÜRK-İŞ güncel açlık sınırını açıkladı!
Türk-İş, 4 kişilik ailenin temmuz ayında gıda harcaması tutarının (açlık sınırı), 11 bin 658 TL olarak hesaplandığını açıkladı.
Devrekani’de başıboş köpek dehşeti!
BAHÇEDEKİ KUZULARI VE KÜMESTEKİ TAVUKLARI ÖLDÜRDÜLER
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Süt üretimi 115 bin tona düştü
Ticari süt işletmelerince yapılan içme sütü üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi.