Arama
Arama Sonuçları
"İsrail, kanlı ellerini Gazze'nin üzerinden çek!
AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Anneler Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında Gazze'deki zulme  vurgu yapıldı. Açıklamada; "81 ilde AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız! Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz:  Bu zulüm daha ne kadar sürecek! Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!"
Başı kesilerek katledilen inşaat ustası toprağa verildi
Kastamonu’da öldürüldükten sonra başı kesilerek su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi. 
KEAH'ta 'başarılı' bir operasyon daha!
Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi başarılı bir ameliyatla bir hastayı daha sağlığına kavuşturdu.
Başkan Vidinlioğlu 'Ercan Öğretmen' için  seferberlik başlattı
Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaparken lösemi hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Ercan Özmeneroğlu için arkadaşları yardım çağrısında bulunmuştu. Belediye Başkan R. Galip Vidinlioğlu da Ercan öğretmen için seferberlik başlattığını duyurdu.   
Kastamonu'nun öğretmeni kanserle mücadele ediyor! Acil destek çağrısı
Kastamonu Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaparken lösemi hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Ercan Özmeneroğlu'nun  arkadaşları ilik arama yarışına girdi.
Kastamonulu genç, kanseri yendiği hastanede işe başladı
Kastamonulu genç, lösemiye karşı savaşında çocukluk kahramanı olan doktorla aynı hastanede çalışıyor.
İlçeye yeni doktor ataması
Aralık ayında yeni doktorlar hizmetlerine başlarken, ilçeye yeni hekim ataması yapıldı.
KEAH'tan beklenmeyen sürpriz
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjde verildi. Artık sadece sağlık hizmeti verilmeyecek....
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Kastamonulu Yazar, büyüleyici hikayesini kitaba döktü
Uzun yıllar kanserle mücadele eden Kastamonulu  Yazar Ayfer Savaş Aydın, ilk romanı ‘Rıza’ için Kastamonu'dan sonra Ankara'da da okurlarıyla bir araya geldi
Kastamonu MEM'de Kanser farkındalığı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğün Konferans Salonu'nda 'Kanser Hastalığı Farkındalık Eğitimi' verildi.
“Geçici mutsuzluk depresyon ile karıştırılmamalı”
Depresyon ve geçici mutsuzluğun, insanların zihinsel sağlıklarını etkileyen iki farklı durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Arda Kazım Demirkan, “Ancak, aralarındaki farkı anlamak önemlidir çünkü biri geçici ve normal bir duygu durumu iken diğeri ciddi bir zihinsel sağlık sorununu ifade eder” dedi.
Güvenliğinizi Öncelikli Kılan İleri Teknoloji PERKOTEK X-Ray Bagaj ve Bavul Arama Cihazları
Günümüzde havalimanları, oteller ve alışveriş merkezleri gibi yoğun insan trafiği olan yerlerde güvenlik, en üst düzeyde önem taşımaktadır.
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
"20 ilçemizde de sağlık altyapımızı güçlendirmek ilk hedefimiz"
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekçi bugün Doğanyurt İlçesini ziyaret ettiler
Erdoğan'dan ‘sivil anayasa’ çağrısı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyonun tamamının sahipleneceği ve 'İşte benim Anayasam' diyerek baş tacı edeceği bir metni artık milletin takdirine sunmamız gerekiyor" dedi.
Morgdan aldı, mezarlığa götürünce işler değişti!
Adana’da teşhis edilmeden alınan cenaze ortalığı karıştırdı. Hastane morgundan alınıp gömülmek için mezarlığa götürülen cenaze, başkasına ait çıktı. Cenaze yıkama sırasında vefat eden amcası yerine tanımadığı bir kadını gören Veysel Gümüş (45),“Ben hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum. Şu anda herkes Buruk Mezarlığı’nda bizi bekliyor. Herkes şok oldu. Ben böyle bir şeyi ilk defa görüyorum. Bu konu hakkında da şikayetçi olacağım” dedi. Karışıklık, hastane morgunda düzeltildi.
Bebeklerde ve yetişkinlerde çölyak hastalığı nedir?
Günümüzde en sık karşılaşılan genetik rahatsızlıklardan biri olan çölyak hastalığı, belirtileri ve tanısı konusunda çeşitlilik gösteriyor. Glüten konusundaki hassasiyeti temsil eden çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Lenfosit (LYM) nedir? LYM yüksekliği veya düşüklüğü ne anlama gelir? Kaç olmalı?
Kan tetkiklerinde çıkan sonuçları merakla inceleyen biriyseniz "LYM" tabirine denk gelmiş olma ihtimalinizi hayli yüksek. Peki, LYM yüksekliği ya da düşüklüğü ne anlama geliyor? Siz de LYM hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Erdoğan’dan ‘başıboş köpek sorunu’ açıklaması: Gelişmiş ülkelerde ne yapılıyorsa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş köpek sorunu için gelişmiş ülkelerdeki çözüm yöntemlerini hayata geçireceklerini söyledi.
Şüphesi hayatını kurtardı
77 yaşındaki kadın, idrarındaki kanı görünce hastanenin yolunu tuttu
Milletvekilleri FTR şantiyesinde
AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, inşaattı devam eden Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi şantiyesini ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Milletvekillerine İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu da eşlik etti.
KEAH'da Geriatri Okulu açıldı
Yapılan başarılı ameliyatlarla,sağlık üniteleriyle hocalarıyla, bölgede haklı olarak sesini yükselten Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi (KEAH) sağlıklı yaş alma birimi Geriatri Okulunu açtı. Hastanenin poliklinikler katı E blokda, hizmet vermeye başlayan okula 65 yaş üstü hastalar sağlıklı bir yaşam sürmeleri için danışılan hekimler tarafından çok yakından takip edilecek.
Kanser olmadan ameliyat yapıldı! Yüzde 60 engelli kaldı
Mide ağrısıyla hastaneye başvuran genç adama kanser teşhisi kondu ihmallerin ardı arkası kesilmedi. Kanser ameliyatı yapılıp organlarının bir kısmı alınan adam %60 engelli kaldı. Ameliyat sonrası talihsiz genci kanser olmadığı ortaya çıktı.
Cide'de Kanser tarama aracıyla 24 vakaya ulaşıldı
Cide Belediyesi tarafından kanser tarama hizmeti veriliyor. Şu ana kadar kanser tarama aracıyla 24 vakaya ulaşıldı.
Yapay zekaya güvenip suçsuz yere gözaltına aldılar
ABD'de ilginç bir olay yaşandı. Polis, 6 kişiyi yapay zeka kullanarak haksız yere gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında 8 aylık hamile Porcha Woodruff'un da olduğu belirtildi. Woodruff, halihazırda yetkililere dava açmaya hazırlanıyor.