Arama
Arama Sonuçları
Kastamonulu yarışmacı kazandı
360 TV ekranlarında ilgiyle izlenen Alper Ateş’in sunduğu “Ben Bilirim” adlı yarışmanın kazananı Kastamonulu yarışmacı oldu. Finale kalan Kastamonulu yarışmacı son soruyu da bilerek, yarışmanın kazananı olmayı başardı.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Zafer Bayramı’nda ilk kez seslendirildi: İşte “100. Yıl Marşı”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birinci seçilen eser, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamuoyunun beğenisine sunuldu.
1,5 tonluk TOGG’un fiyatı dudak uçuklatıyor
Kurban pazarının en büyük ve en pahalı kurbanlığı olarak ön plana çıkan TOGG isimli dana 240 bin liraya alıcısını bekliyor.
43'ncü İcathane Tosya'da kuruldu
Tügva Tosya İlçe Temsilcisi Engin Tokatlı, Türkiye genelindeki TÜGVA teşkilatları içerisinde 43'ncü İcathane'yi Tosya ilçesine kurduklarını açıkladı.
" Kaybedeni olmayan bir yarışma"
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri arası “Genç Muhafızlar Hafızlık” Bölge Finali dün Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, STK Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Cide'de koşu ve bisiklet yarışması
15 - 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasının 104.Yıldönümü Kutlama Programı kapsamında Cide ilçesinde halk koşusu ve bisiklet sürme yarışması yapılacak.
Genç aşçılar, mutfakta hünerlerini sergiliyor
Kastamonu'da, yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında, lise öğrencileri hünerlerini sergileyerek en güzel yemeği yapabilmek için mücadele veriyor.
‘Liseli Şefler Yarışıyor’ Yemek Yarışması başlıyor
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları, 3 Mayıs’ta başlıyor.
Emniyet'ten Kamu Spotu Yarışması
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu kullanımı önleme kamu spotu yarışması düzenlediğini duyurdu.
ŞEHİT ŞERİFE BACI 2. ŞİİR YARIŞMA PROGRAMININ ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
İlim Yayma Cemiyeti Şubesi tarafından İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı 2’nci Şiir Yazma Yarışması Ödül Programı düzenlendi.
Ensar Vakfı'ndan anlamlı yarışma
Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından organize edilen Hz. Peygamber’in (sav) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan "Sana Emanet" çevrimiçi bilgi yarışmasına kayıtlar devam ediyor.
Son başvuru tarihi yaklaşıyor
İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı Ödüllü Şiir Yazma Yarışması’nın son başvuru tarihi yaklaşıyor.
Bisikletçilerden Derece Geldi
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Kırıkkale'de düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası’nda 96 kilometrelik zorlu yol yarışında Amorium Park Bisiklet Spor Kulübü sporcuları takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Kur’an bülbülleri Kastamonu’da yarıştı
Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumaya teşvik etmek amacıyla, il ve ilçelerde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrencilere yönelik ‘Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması’ gerçekleştirildi.
Kastamonu ses birincisi, Eda Nur Toplu
Kastamonu Sanat Kurulu tarafından organize edilen Kastamonu Ses Yarışması’nın final yarışması Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sahne Senin Mikrofon Senin yarışmasının finalinde Kastamonu’nun ses birincisi Tosya ilçesinden katılan Eda Nur Toplu oldu.
Avcı ve atıcılardan kıyasıya mücadele
37. Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali kapsamında Abana Belediyesinin organizasyonuyla trap ve hedef atışları gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yunus Akgül ile AK Parti Abana Başkanı Ali Oğuz’un da izlediği etkinlikte avcılar ve atıcılar dereceye girebilmek için mücadele etti.
Deniz şenlikleri renkli görüntülerle tamamlandı
37. Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali kapsamında gerçekleştirilen deniz şenlikleri, renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi.
Vefat edenler dualarla anıldı
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) İstanbul Yenikapı’da 4 gün sürecek olan Memleket Günleri Kastamonu programının ilk gününde 11 Ağustos sel felaketi sonucu Sene-i Devriyesinde hayatını kaybedenler için Mevlit programı düzenledi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak,vefat edenler dualarla anıldı.
10 ilçenin birincileri belirlendi
Sahne Senin Mikrofon Senin yarışması tüm hızıyla devam ediyor. Cide, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, Çatalzeytin ve Abana ilçelerinde de yarışmalar tamamlandı. Büyük final 14-15 Ağustos’ta Kastamonu’da gerçekleştirilecek.
Son başvuru tarihi 3 Haziran
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenecek, "doğa ve çevre" temalı fotoğraf yarışmasına başvurular devam ediyor.
Turnuva birincisi Yavuz Emen
Kargılı Optik ve Karabiber Restaurant'ın katkılarıyla ortaklaşa düzenlenen Tavla Turnuvası sona erdi.
ODTÜ’DE Özlem Burma rüzgârı
18-19 Mart tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve robotik yarışmaları arasında Türkiye’nin en üst organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 18’nci Uluslararası ODTÜ Robot Günlerine Kastamonu’yu temsil etmek üzere Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı.
İlk 3’te o okullar var
Abdurrahmanpaşa Lisesi tarafından düzenlenen Topluluk Önünde İngilizce Konuşma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
‘Orhan Şaik, tüm Kastamonululara tanıtılmalı’
Kastamonulu Şair ve Yazar Orhan Şaik Gökyay’ın vefat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi Başkanı Reşat Asrak, “Memleketimizin bu önemli değerini layık olduğu şekilde tanıtmak, anlatmak ve anmak bizler için bir vefa ve sorumluluktur” diyerek, Orhan Şaik Gökyay’ın tüm Kastamonululara tanıtılması gerektiğini belirtti.
Yeşilay Karikatür Yarışması için başvurular başladı
Yeşilay’ın bu yıl 6'ncı kez düzenlediği Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması için başvurular başladı. “Bağımlılıklardan Özgürleşmek” temasıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl ilk kez “16 Yaş Altı Kategorisi” de eklendi