Arama
Arama Sonuçları
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
"Mecbur kalmadıkça 'o saatlerde' dışarı çıkmayın"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü son zamanlarda artan sıcaklıklar ile ilgili alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama yayımladı.
"Ballıdağ'a tedaviye gelen hastalar iyileşerek çıkardı"
Halk TV'nin Daday'da canlı yayın yaptığı Görkemli Hatıralar programında konuşan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Ballıdağ Hastanesi konusuna değindi. Başkan Taş konuşmasında; "Üniversite öğrencisiyken aynı zamanda taksicilik yapardım. Ballıdağ hastanesine hastaları getirirdik. İnanın sırtımızda getirdiğimiz hasta 3 ay sonra çok iyileşmiş bir şekilde buradan taburcu edilirdi. Geçen yıl da hastane yıkıldı. Ama inşallah yerine alan arkadaş yerine Daday Ballıdağ Yaşlılar Oteli ve Sağlık Merkezi yapacak" dedi.
En çok yaşlı nüfusuna sahip ikinci il Kastamonu
Yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda yüzde 22,6 artarak 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il, 2022 yılında yüzde 20,2 ile Sinop oldu. Bu ili yüzde 19,3 ile Kastamonu, yüzde 18,0 ile Giresun izledi. Yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il ise yüzde 3,5 ile Şırnak oldu. Bu ili yüzde 4,0 ile Hakkari, yüzde 4,1 ile Şanlıurfa izledi.
Gönüllü kadınlar yaşlılar için battaniye ördü
Kastamonu'da gönüllü kadınlar, depremlerin ardından Kastamonu’ya gelen depremzede yaşlılar ile huzurevinde kalan yaşlılar için diz battaniyesi örüyor.
Devlethan’a bayram sürprizi
Kastamonu’da 2 sene önce annesini kaybeden, babası tarafından da terk edilen ve 76 yaşındaki anneannesi tarafından sahip çıkılan 13 yaşındaki Devlethan Nuri Yılmaz'ı Kurban Bayramı öncesinde Genç Kızılay gönüllüleri sevindirdi. Anneannesinin maddi imkansızlık sebebiyle bayramlık alamadığı küçük çocuğa ekipler tarafından bayramlık kıyafet alındı, anneannesinin de evi temizlendi.