Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’ya cumartesi İzlanda üzerinden gelecek. Hoş geldin
Meteoroloji Bey hesabından Türkiye'ye cumartesi giriş yapması beklenen bir hava sistemine ilişkin vatandaşlara haber verildi. Orta Akdeniz'den Türkiye'ye doğru uzanacak, "Hoş geldin"
Bu köy, Kastamonu’nun 8 ilçesinden daha büyük
Komşudaki "Türkiye'nin en kalabalık köyü", nüfus oranıyla Kastamonu’da 2023 sonu itibariyle nüfusu 6 binin altında kalan Abana (4461), Ağlı (3521), Doğanyurt (5433), Hanönü (4395), İhsangazi (5235), Küre (5644), Seydiler (4796) ve Şenpazar (4844) ilçelerinden daha kalabalık…
Tehlike Kastamonu’ya da geliyor!
Türkiye pazar gecesi uykuya dalacak, pazartesi günü resmen içimize dolacak. Libya'dan kütle kütle geliş yapacak
Geliyor!.. Perşembe'ye dikkat
Türkiye'nin, Perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.
Ve kış başlıyor!.. Meteoroloji’den ‘kar’ duyurusu
Meteoroloji'den alınan son dakika haberine göre yurdun büyük bir kesiminde kar ve yağmurlu hava haftanın ortasından itibaren etkili olacak.
"'Türkiye Yüzyılı' ideali için canla başla çalışıyoruz"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 107. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı 22-24 Eylül'de Karaman'da gerçekleşti. 3 gün süren çok verimli bir toplantı yaptıklarını dile getiren MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, ortak yapılabilecek etkinlikler için istişare yaptıklarını kaydetti. Genel Başkan Asmalı ise; "'Türkiye Yüzyılı' idealini gerçekleştirmek adına, milletimiz ve ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Bu etkinlik, daha güçlü bir Türkiye için çaba göstermek adına önemli bir adımdı. Bir ve beraber daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum' dedi.
"Eczacılar, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor"
Türk Eczacıları Birliği 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kastamonu Eczacı Odası binasında yapılan Genel Kurul'da konuşan Kastamonu Eczacı Odası Başkanı Şule Tüfekci; " Biz eczacılar da aşırı enflasyonist ortamda artan maliyetlerin yükü altında eziliyoruz. Kamuda ve hastanelerde çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli; Kamuda, hastanede eşdeğer sağlık hizmeti üreten meslektaşlarımıza yönelik adaletsizlikler giderilmelidir. Eczacılık ortak paydasında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz yarınlara hep birlikte ulaşmak umuduyla" ifadelerine yer verdi.
Sıla Erkek Öğrenci Yurdu’nda hazırlıklar tamamlandı
İhlas Vakfı Sıla Erkek Öğrenci Yurdu, eski ve yeni öğrencilerini yeni eğitim ve öğretim yılında karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.
‘Atatürkçüler, Atatürk’e sahip çıkacaktır’
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-İş Kastamonu Şubesi (ADD), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunarak kutladı.
30 Ağustos’ta ne oldu? 30 Ağustos’un önemi nedir? işte yaşananlar
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemi nedir? İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin ayrıntılı bilgiler...
Kastamonu, 9 madalya ile eve döndü
Edirne’de düzenlenen 6. Açık Balkan Wushu Kung fu Şampiyonası'nda Kastamonu; 7 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 9 madalya kazandı.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
‘Önemli olan Atatürk’ün Kastamonu’dan ülkemize ve dünyaya verdiği mesajlardır’
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kastamonu Şubesi, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi ve Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin 98. yıl dönümünü kutladı.
Kastamonu İl Müftüsü Bilgiç'ten veda
3 sene Kastamonu'da İl Müftülüğü görevi yapan ve Çanakkale İl Müftüsü olarak atanan Müftü Mustafa Bilgiç, bir veda mesajı yayımladı. Müftü Bilgiç mesajında; "Görevi tevdi ederken üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Kastamonu’ya hizmet etmeyi nasip ettiği için Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun" ifadelerine yer verdi.
TÜGVA, Kastamonulu kitap kurtlarına İstanbul ve Çanakkale’yi gezdirdi
TÜGVA Kastamonu Şubesi, ‘Kitap Kurtları’ ile 3 günlük İstanbul-Çanakkale gezisi gerçekleştirdi.
Afrika sıcakları Türkiye’ye giriş yaptı! Ne kadar sürecek?
Hava sıcaklıklarının yurt genelinde etkisini göstermesiyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, aşırı sıcaklıkların iki gün önce ülkemize giriş yapan Afrika sıcaklarına bağlı olduğunu açıkladı.
Meteoroloji yine uyardı: 24 Temmuz’a kadar sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bir çok bölgesinde gözlenen sıcak havaların etkisini 24 Temmuz saat 16.00'ya kadar sürdüreceğini bildirdi, tedbirli olunmasını istedi.
Reis Gıda’dan ‘en güzel Aşure’ tarifi…
Aşure, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan ve toplumumuzda paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelmiş bir geleneğimiz.
Çatak Kanyonu Cam Terası nefes kesiyor
Azdavay’da yüzlere metre yükseklikten manzarayı izleme fırsatı veren cam terasa yoğun ilgi...
Jandarma Teşkilatı 184 yaşında
Türk Jandarma Teşkilatı'nın 184’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.
Geleceğe ‘kep’ attılar
Anadolu'da açılan ilk lise unvanını şerefle taşıyan tarihî Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi (APL), 138. dönem mezunlarını verdi.
Vali Çakır'dan yürüyüş öncesi uyarı
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü İnebolu'dan başladı.
DİKKAT! Kuvvetli yağışlar geri geliyor
Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, perşembe günü girilecek yeni yağışlı havanın yurdun genelini etkileyeceğini, pazartesi gününe kadar yağışların devam edeceğini söyledi.
'Ormanın başkenti'ne iyi hizmetlerde bulunacağına inanıyorum
GMG Onursal Başkanı Cengiz Aygün’den ‘Kastamonulu Bakan’ teşekkürü
Özel İdare KHS, U13’te şampiyon
2022-2023 sezonunun U13’te şampiyonu Kastamonu İl Özel İdaresi KHS oldu.
"Hepimiz hak ettiğimizi alacağız"
CHP Kastamonu'da 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerine saatler kala "Millet Buluşuyor" yürüyüşü gerçekleştirdi. Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştiren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, yürüyüşün sonlandırıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Baltacı açıklamasında; "Emeğin değerli, ekmeğin eşit bölüşüldüğü bir ülkede illaki yaşayacağız. Ve bunu yarın yapacağız. İktidarımızı yürekler üzerine kuracağız. Gönüllerin üzerine kuracağız. Ve bu ülke hak ettiğini alacak. Kastamonu hak ettiğini alacak. Arkadaşlar hepimiz hakkettiğimizi alacağız" ifadelerine yer verdi.