Sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar yeterli mi?;

Sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar yeterli mi?

Konya'da yaşanan vahşi olay sonrasında tüm Türkiye'de ortak ses yükseldi; 'Konya'da katliam var.' Yaşanan olay sonrasında pek çok STK ve dernekten de ortak açıklamalar geldi. En son Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi'nin bu konuda en hassas belediye olduğunu vurguladı. Açıksöz TV ve CNG haber ekibi, Kastamonu halkına bu durumu nasıl değerlendiklerini, Kastamonu'da sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığını sordu. Detaylar haberimizde......



"BU KONUNUN ÜZERİNE BİRAZ DAHA YOĞUNLAŞILMALI"

Sokak hayvanlarına yapılan her türlü şiddetin vicdansızlık olduğuna vurgu yapan Tayfun Selam; "Bir böceği bile yanlışlıkla öldürsem canım acıyor.Ülkenin insanlığın çivisi çıktı artık. Kastamonu Belediyesi'nin bu konuda yeterli olduğunu düşünmüyorum. Belediye tarafında çevrede yapılmış olan sadece kedi evlerini görebiliyoruz, başkada bir şey yok. Belediye olarak sokak hayvanları mama desteği yapılmalı ve bu konunun üzerine biraz daha yoğunlaşmaları gerekir.Arkadaşlarımla birlikte aramızda para toplayıp sokaktaki canlara azda olsa yardım etmeye çalışıyoruz.Üniversitenin bulunduğu mevki de sokak hayvanı var çok fazla var. Bunların çoğunluğu orada aç bir şekilde geziniyor.Öğrenciler olarak onları beslemeye çalışıyoruz. Kendim bakabileceğim kadar sokak hayvanlarını sahipleniyorum, sahiplenemesem bile hasta olduğunu fark ettiğim zaman onları veteriner kliniklere götürüyorum yada mama yardımı yapıyorum.Tüm insanlar olarak sokaktaki canlarımıza sahip çıkalım" dedi.  



"BU KONUDA BELEDİYELERİN UMURSAYACAĞI KONUSUNDA PEK UMUTLU DEĞİLİM"

Hayvanlara karşı yapılan şiddet videoları kanının dondurduğunu ifade eden Aybüke Çoban; "Nasıl oluyor da bir devlet bir belediye böyle bir şeye izin veriyor bunu da anlayamıyorum gerçekten. Köpeklerin saldırganlığından falan insanlar söz ediyorlar ben bunu doğru bulmuyorum. Barınakların şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. En azından rehabilitasyon merkeziymişçesine terapi ortamında hayvanlarla ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda belediyelerin umursayacağı konusunda pek umutlu değilim.Sokak hayvanları yanınıza geldiği zaman onları kovmayın ben gördüğüm zaman çok üzülüyorum. Onlardan korkabilirler kovmak yerine yanlarından sakince uzaklaşmak daha doğru. Hiçbir şekilde zarar verilmeli çünkü  zarar verildiği zaman hayvanlar saldırganlaşmaya başlıyor" diye konuştu.



"BUNLARI YAPANIN ZATEN BİR VİCDANI OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Hayvanlara yönelik yapılan her türlü kötü davranışı kınadığına değinen Yavuz Vefaoğlu; "Bu ha bir insana yapmışsın ha bir hayvana yapmışsın. Netice itibariyle Allahın yarattığı bir canlıya vicdanen yapılmaması gerekiyor. Bunları yapanın zaten bir vicdanı olduğuna inanmıyorum. Kastamonu belediyesine ait bir barınak mevcut ama ne neticede aktiftir bilemiyorum.Çevrede sahipsiz bir sürü hayvan görüyoruz insanlar bunlardan korkabiliyorlar ama bu caniliği yapmalarını gerektirmiyor. Sahibi olduğum her hangi bir hayvan yok ama sokak hayvanlarına elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Hayvanlara karşı daha uyarlı olmamız gerekir. Kendimizden bir can olarak görüp öyle yaklaşmalıyız. Herkesin merhameti vicdanı olması lazım" dedi.



"SESSİZ BİR YERDE DURUP KALPLERİNİ YOKLAMALARINI İSTİYORUM"

Hayvanlara yönelik yapılan şiddet hakkında konuşan Ercan Aydın da şu ifadeleri dile getirdi; "Hiç kimse her hangi bir hayvana insana bu şekilde canilik yapamaz. Bunu yapan kişide vicdan yok. Boş yaşayan boş bir insan. Kendi pazarcıyım ve bunların eğitimini aldım. Bunların yapılmayacağını dini olarak da manevi olarak da, eğitimlerini de aldık. Kastamonu belediyesi bu konuyla ilgilendiklerini görüyorum. İnsanlara benim tavsiye sessiz bir yerde durup kalplerini yoklamalarını istiyorum."


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum