Vatandaş market fiyatlarından muzdarip;

Vatandaş market fiyatlarından muzdarip

Henüz bir ay önce küçük de olsa indirim ve fiyat sabitleme açıklaması yapan marketlerde Ramazan’ın ilk günlerinde gıda ürünlerindeki artış dikkat çekiyor....

 Açıksöz TV ve CNG Haber olarak vatandaşlara market fiyatlarını nasıl değerlendirdiklerini sorduk. Vatandaşlar, marketlerdeki ürün pahalılığından dert yanarken, fiyatların bir an önce düşürülmesini istiyor.   

“DOMATESİ VE PATATESİ BİLE ADET ADET ALIYORUZ”

Her şeyin çok pahalı olduğuna dikkat çeken Cemile Hadioğlu; "Marketlerde fiyatları sabitlediklerini söylüyorlar ama kesinlikle öyle bir şey yok.Eskiden marketlerden çıktığımızda elimizde bir sürü poşet olurdu şimdi ise domates ve patatesi bile adet adet alıyoruz. Ancak gücümüz buna yetiyor" dedi.

“MİSAFİR ÇAĞIRIRKEN MAHCUP OLMAYALIM DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”

Sadece Türkiye’de değil tüm dünya genelinde ekonomik sıkıntının olduğuna değinen Zeki Keleşmehmet; “İnsanlarımız artık alım gücü kalmadı. Eskiden 100 lira ile markete gittiğin zaman 3,4 ürün alabiliyorduk şimdi ise hiçbir şey almadan çıkıyoruz. Buda ekonomik politikaların yanlışlığından kaynaklanıyor. Eski ramazanların tadı yok. Misafir çağırırken mahcup olmayalım diye düşünüyoruz. Eski ramazanların tadı yok,  bunu bırakın insanın içinde artık yaşama sevinci yok.. Fiyatların kontrol altın alınması gerekiyor” dedi.

“SANKİ 11 AY ORUÇ TUTUYORUZ 1 AY TUTMUYORUZ”

2020 yılından bu  yana hayatın giderek zorlaştığını ifade eden Gül Dalyanoğlu; “Şuan ramazan ayındayız ve  1 ay boyunca oruç tutuyoruz değil mi ? Sanki 11 ay oruç tutuyoruz 1 ay tutmuyoruz gibi bir durumun içerisindeyiz. Hastalık, maddi ve manevi durumumuz gerçekten çok kötü. Eskiden 300 liraya evimin tüm eksiklerini alırken şimdi sadece 1 kilo kıyma alabildim” ifadelerine yer verdi.

“MEMLEKETİMİN ESNAFINI VE İNSANLIĞINI SORGULAMAM GEREKİYOR”

Şehir dışından yeni geldiğini ve  henüz ramazan alışverişi yapmadığını dile getiren Gülhande Bekiroğlu;  "Her ramazan olduğu gibi bu senede yükseltmişlerdir. Kendi milletimiz yine kendine yapıyor bir şey diyemiyorum. Fiyatların düşürülmesinden ziyade, insanların birbirine hizmet etmesi gerekir. Ankara'da halde domates 10 liraysa bize geliyor 20,30 liraya. Kastamonu Ankara arasında mesafe 240 kilometre. Bu mesafe için fazla fiyat alınmasını anlayamıyorum. Getirilen bir ürünü yarısından fazla fiyata satın alıyorsam önce kendi memleketimin esnafını ve insanlığını sorgularım” şeklinde konuştu.

“ÜRETİM OLMADIĞI SÜRECE EKONOMİNİN DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Türkiye’de üretimin artması gerektiğine vurgu yapan ismini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise; Markette fiyatları sabitliyoruz diye düşündüler ama fiyatlar çok yüksek kaldı. Daha da yükseleceğini ve bu fiyatları arayacağımızı düşünüyorum. Ramazan ayındayız şuan en çok ne yer ne içersek ona zam yapıyorlar. Üretim olmadığı sürece ekonominin düzeleceğini düşünmüyorum" dedi.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum