Esnaflar 4 yıldır çözüm bekliyor;

Esnaflar 4 yıldır çözüm bekliyor

Cuma Pazarı esnafları yaklaşık 4 yıldır çözülmeyen sıkıntısını yeniden dile getirdi. Pazar yerinin uzak kalması dolayısıyla pazara gelen müşteri azlığına değinen esnaflar, pazarın yeniden eski yerine taşınmasını istiyor. Öte yandan pazar yerinde kışın dere nedeniyle soğuk yediklerini bu sebeple bir duvar örülmesi gerektiğini de kaydetti. Ayrıca esnaflar, pazar yerine bir tuvalet konulmasını da talep ediyor....



"PAZARIN ÖNCEKİ YERİNE TAŞINMASINI İSTİYORUZ"

Cuma Pazarı, yaklaşık 4 yıl önce Saraçlar Mahallesi Şehit Hasan Çelik Sokak üzerine kuruluyordu. Ancak daha sonrasında pazar yeri kaldırılarak, Beyçelebi Mahallesi'nde bulunan Siluet sitesinin yan tarafına taşındı. Söz konusu alanda market alışverişinin yaygınlığı nedeniyle civardaki insanların çoğunun pazar alışverişi yapmadıklarını belirten esnaflar, müşteri azlığı dolaysıyla işlerinin olmadığına vurgu yaptı. Konu hakkında düşüncelerini dile getiren Cuma Pazarı esnaflarından Yaşar Balcıoğlu; "Cuma Pazarı'nın hali içler acısı. Gördüğünüz gibi neredeyse hiç müşterimiz yok. Belediye'den buraya bir çare bulmalarını istiyoruz. Pazarın önceki yeri daha iyiydi. Müşteri de memnundu. Şimdi uzak olduğundan müşteriler gelmiyor. Buraya geldik geleli müşteri azlığı yaşıyoruz. Kapalı bir pazar istemiyoruz. Ben de dahil buradaki çoğu arkadaşımız pazarın eski yerine gitmesini istiyor. Başka bir beklentimiz yok"

"TUVALET 1 AY DURDU SONRA KALDIRDILAR"

Balcıoğlu öte yandan pazardaki tuvalet sıkıntısına da değinerek; "Bir ara tuvaleti buraya getirdiler. Bir ay durdu ondan sonra kaldırdılar. Hadi erkek olarak biz gidiyoruz ama kadınlar daha çok sıkıntı yaşıyor" dedi.  

" PAZAR, ESKİ YERİNE TAŞINIRSA MÜŞTERİMİZ OLUR"

Cuma Pazarı esanslarından bir diğeri ise; "Müşteri azlığında burası öyle. Eski pazar yerine taşınsa bu pazar, müşterilerimiz olur. Bu civardakiler hep marketten alışveriş yapıyor. Ama pazarın eski yerindeki vatandaşlar pazara çıkıyorlar. Buraya da uzak kalıyor orası. Pazar yeniden eski yerine giderse o zaman müşterilerimiz artar."

"BOŞ PAZAR BAKSANIZA"

Pazara alışveriş yapmak için gelen bir vatandaş; "Biz çarşıya çok gidiyoruz, bizim için sıkıntı olmuyor ama zor olanlar var. Boş pazar baksanıza kimse yok" dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum