Et fiyatlarında artış bekleniyor;

Et fiyatlarında artış bekleniyor

Yaklaşık 2 yıldır etkili olan pandemi nedeniyle alım gücünün düşmesi, ekonomik sıkıntılar ve pahalılık gibi nedenlerde dolayı sağlık beslenmek de gittikçe zorlaşıyor....

Son günlerde ülke gündemine birbiri ardına gelen zam haberleri de hayat pahalılığını gözler önüne seriyor. Gıda ürünlerindeki pahalılık nedeniyle marketlerde de devlet tarafından kontroller artırıldı. Et ürünlerinde ise Pandemi tedbirlerinin kaldırılması sonrasında fiyat artışı gerçekleşti. Sektör temsilcileri et ürünlerinde önümüzdeki günler 3 ila 4 lira arasında bir artışın daha geleceğini kaydetti.

KİLERCİOĞLU; “PİYASAYA GÖRE ET FİYATLARI NORMAL”

Et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kilercioğlu Et Ürünleri dükkânının sahibi Yaşar Kilercioğlu; “Kıyma 65 TL, kuşbaşı 70 TL, antrkot, kontrfile grubu 85 TL, bonfile grubu 110 TL olarak satışa sunuluyor. Et fiyatları piyasaya göre normal. Pandemi sonunda açılmaya yakın bir fiyat artışı olmuştu. Kıymada 5, kuşbaşında 7 TL bir artış oldu açılma döneminde. Ondan sonra fiyatlarda herhangi bir değişme olmadı. Piyasaya oranla kırmızı et fiyatları pahalı diyemeyiz.Bu ara okulların açılmasıyla birlikte fiyatlar oynayabilir. 2 ay içerisinde bir artış bekliyoruz çünkü et piyasasında bir hareketlilik mevcut. 3-4 lira bandında bir yükselme olur. Bu da piyasaya göre pahalı değil” dedi.

KİRİŞÇİOĞLU; “2-3 YIL ÖNCE 2 KİLO ALAN VATANDAŞ ŞİMDİ YARIM KİLO ALIYOR”

Et fiyatları noktasında doğrudan pastırma sektörünü de etkilediğini ifade eden Alizade Pastırma’nın sahibi Ahmet Kirişçioğlu; “Şuan Türkiye’nin ekonomik şartları çok da güzel gitmiyor. Sektör olduğu gibi Pandeminin de verdiği açıkla beraber her sektörde olduğu gibi pastırma sucuk et sektöründe de ciddi sıkıntı var. Alım gücü feci miktarda düştü. 2-3 yıl önce 2 kilo 1 kilo alan vatandaş şimdilerde yarım kilo alabiliyor. Buna pastırma da et de kıyma da dâhil. İnsanlar doyumluk et almıyorlar tadımlık alıyorlar. Pastırmanın kilosu 200 TL. Vatandaşın alabildiği 250 gram. Türkiye’nin tarım politikasını hiç iyi bulmuyorum. İyi yönetildiğine inanmıyorum. İnsanlara teşvik vereceklerine ilk önce yem gübre fiyatlarının düşürülmesi lazım. Teşvike harcayacakları parayı yem veya gübre olarak dağıtmalı. Tarım Kredi Kooperatiflerinden faizle değil. Böylece üretici üretir düşük maliyete ona göre dağıtsın” dedi.

(Nihan Kıran)



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum