Ücretsiz olduğu tarih belli oldu;

Ücretsiz olduğu tarih belli oldu

Konut, ibadethane ve cemevleri abonelerinin tüketeceği doğalgazın ücretsiz verilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında doğalgaz ücretsiz olacak....

Karadeniz gazının karaya çıkarılmasıyla birlikte doğalgaz'a yönelik yapılacak indirimlere ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi  ile  konut, ibadethane ve cemevlerinin 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arası doğalgaz tüketimine ait ilk faturaları , Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.1 Mayıs 2024 tarihine kadar da konut ibadethane ve cemevlerinin mutfak ve sıcak suda kullanılan doğalgazın 25 metreküpü ücretsiz olacak.

"10 MİLYON METREKÜP GAZ ÜRETİLECEK"

Karadeniz doğalgazı, 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filyos’taki törende yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başlamıştı.İlk etapta günlük 10 milyon metreküp gaz üretilecek.Günde 40 milyon metreküp doğalgaz işleme kapasitesine sahip. Tesis 1 milyon 200 bin metrekare alanda kuruldu ve en son teknolojili güvenlik sistemleri ile donatıldı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum