Doğalgaz faturalarında 1500 TL’lik indirim;

Doğalgaz faturalarında 1500 TL’lik indirim

Mayıs 2024’e kadar devam edecek ücretsiz doğalgaz hizmetinin hesaplaması yapıldı. Faturalarda yer alan 25 metreküplük kısım vatandaşlara verilirken, 11 ay sonunda ise bu rakam; bin 500 TL’ye denk gelecek ve bu ücret vatandaşın cebinde kalacak....

19,7 milyon doğalgaz abonesinin bulunduğu Türkiye’de merkezi sisteme bağlı mesken sayısı ise 2,8 milyon.

Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğalgaz tüketimleri için 24 Nisan 2023’ten 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğalgaz bedeli alınmadı. Kesilen faturalarda tutar yerinde ‘sıfır’ yazdı.

MUTFAK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Önümüzdeki 11 ay boyunca doğalgaz faturalarına yansıtılacak kullanım bedelinden 25 metreküplük tutar indirilecek.

25 metreküpün faturaya yansıması bölgeye göre değişmekle birlikte yaklaşık 130-150 lira arasında. 11 ay sonunda yaklaşık 1.500 lira vatandaşın cebinden kalmış olacak. Bedelsiz kullanım ve indirimle birlikte vatandaşın cebinde kalacak toplam tutar 40 milyar lira.

MERKEZİ SİSTEMDE NASIL HESAPLANACAK?

Merkezi sistem tüketicilerine uygulanacak tüketim indirim miktarı, merkezi sisteme bağlı toplam konut, ibadethane ve cemevi toplam sayısından bireysel aboneliği bulunan daire sayısı düşülerek bulunan sayının 25 metreküp ile çarpılmasıyla hesaplanacak. Bu tüketime tekabül eden sistem kullanım bedelleri ile diğer tutarlar merkezi ısıtma sistemi müşterisine tahakkuk ettirilecek faturada indirime konu edilecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum