2022’de İspanya No Lucrativa Vizesi Nasıl Alınır?;

2022’de İspanya No Lucrativa Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya, Avrupa’nın güneyinde yer alan ve gelişmiş yaşam standartları nedeniyle farklı ülke vatandaşları tarafından yaşamak için sıklıkla tercih edilen bir ülkedir....

İspanya No Lucrativa vizesi ile yabancı ülke vatandaşlarına İspanya'da çalışmadan oturum izni alabilme imkanı sunulmaktadır. İspanya No Lucrativa vizesi hamillerine İspanya’da çalışma izni verilmemesinden ötürü, başvuru sahiplerinin kendilerinin ve varsa aile üyelerinin geçimini sağlamaya yetecek kadar finansal kaynaklara sahip olması zorunlu tutulmaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi hakkında merak edilenler noktaları, Türkiye Cumhuriyeti'nden yapılan İspanya vize başvurularında aracı şirket Vizem.net'in uzman yetkililerine sorduk.

No Lucrativa Vizesi Nedir?

No Lucrativa vizesi, hamiline İspanya’da çalışmamak şartıyla kalmasına hak tanıyan bir vize türüdür. Bu yüzden emekli kişiler için sıklıkla talep edilen vizedir.

İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin; pasaport,İspanya No Lucrativa vizesi başvuru formu, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf, polis izin belgesi, sağlık sigortası gibi belgelerin yanında finansal yeterlilik belgesi sunması gerekmektedir ve bu belge vizenin onaylanması için büyük önem taşımaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahiplerinin, İspanya’da çalışmayarak geçimlerini sağlayabileceklerini finansal yeterlilik belgeleri ile kanıtlamaları zorunludur. İspanya No Lucrativa vizesi ile İspanya’ya seyahat eden kişilerin,İspanya No Lucrativa oturum izni başvurusu yapmaları gerekmektedir.

No Lucrativa Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

No Lucrativa vize başvuru şartları aşağıda listelenmektedir.

No Lucrativa vize başvuruları için temel şart başvuru sahibinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere İspanya’da çalışmaya gerek kalmadan bakmaya yetecek düzeyde finansal güce sahip olmasıdır.

No Lucrativa vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin sabıka kayıtlarının temiz olması gerekmektedir.

İspanya No Lucrativa Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İspanya No Lucrativa vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmektedir.

İspanya No Lucrativa vizesi başvuru formu: İspanya No Lucrativa vizesi başvuru formu, vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir biçimde doldurulmalı ve başvuru dosyasında ibraz edilmelidir. İspanya No Lucrativa vizesi başvuru formu Schengen vizesi başvuru formu ile farklı belgelerdir ve birbirleri ile karıştırılmamaları gerekmektedir.İspanya No Lucrativa vizesi başvuru formu içerisinde verilen tüm bilgilerin doğru olması ve destekleyici belgelerde yer alan bilgiler ile uyumlu olması gerekmektedir.

Pasaport: İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda bulunan kişiye ait, son 10 yıl içerisinde alınmış olan, en az 1 yıl daha geçerlilik süresi bulunan ve vizenin işlenebilmesi için en az 1 adet boş sayfası bulunan bir pasaportun vize başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.

Biyometrik fotoğraf: İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahibine ait, son 6 ay içerisinde biyometrik standartlara uygun olarak çekilmiş, 35 mm x 40 mm ölçülerinde, kişinin yüzünün net olarak göründüğü ve açık renkli bir fon ile çekilmiş renkli 2 adet biyometrik fotoğraf vize başvurusunda ibraz edilmelidir.

Sağlık raporu: İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahibi adına düzenlenmiş ve kişinin İspanya toplum sağlığına zarar verebilecek bir hastalığı bulunmadığını belirten bir sağlık raporu vize başvuru dosyasında ibraz edilmelidir. Vize başvurusunda sunulması gereken sağlık raporu, kişinin ülkesinde yer alan yetkili bir doktordan alınabilmektedir. İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda ibraz edilen sağlık raporunun 90 günden eski olmaması şartı bulunmaktadır.

Sağlık sigortası: İspanya No Lucrativa vizesi başvuru dosyası içerisinde, İspanya’da yer alan yetkili kurumlar danışmanlığı ile yaptırılabilecek olan sağlık sigortası belgelerinin sunulması gerekmektedir.

Polis izin belgesi: İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahibinin son 5 yıl içerisinde yasa dışı bir etkinlik içerisinde bulunmadığını gösteren bir polis izin belgesinin başvuru dosyası içerisinde sunulması gerekmektedir. İspanya No Lucrativa vizesi başvuru dosyasında sunulacak polis izin belgesinin 3 aydan eski olmaması şartı bulunmaktadır.

NIE numarası: İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda, İspanya dış temsilciliklerinde alınması gereken ve kişinin yabancı bir ülke vatandaşı olarak İspanya’da kalmak istediğini belirten NIE numarası vize başvuru dosyasında sunulmalıdır. NIE numarasının, İspanya No Lucrativa vizesi başvurusu işlemlerine başlanmadan alınması gerekmektedir.

Finansal yeterlilik belgeler: İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda bulunan kişinin yeterli finansal gücü olduğunu gösterir nitelikte; son 3 aya ait banka hesap bilgileri, kişinin maaşını ve iş pozisyonunu belirten belgeler, yatırım temelli belgeler ve kira kontratı gibi ek gelir belgelerinin vize başvuru dosyası içerisinde sunulması gerekmektedir.İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda bulunan kişilerin banka hesaplarında; aylık en az 2.150 euro ve kişinin İspanya’da bakmakla yükümlü olduğu her bir kişi için ekstra 535 euro bulunması gerekmektedir. İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda finansal yeterlilik durumunu kanıtlayamayan kişilerin vize başvuruları ret yanıtı almaktadır.

Evlilik ya da doğum belgeleri: İspanya No Lucrativa vizesi başvurusunda bulunan kişi, başka birine bağımlı olarak İspanya’ya seyahat edecekse başvuru sahibinin özel durumuna göre evlilik ya da doğum belgelerinin başvuru dosyası içerisinmde ibraz edilmesi gerekmektedir.

No Lucrativa Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

No Lucrativa vize başvurusu İspanya dış temsilciliklerine müracaat edilerek yapılmaktadır. Türkiye’den yapılan başvurular için vizem.net başvuru onay oranı en yüksek yetkili vize acentesidir.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 18 68

İspanya Konsolosluğu Türkiye'de Nerededir?

İspanya Konsolosluğu Türkiye’de; İstanbul, Ankara, Antalya, İskenderun, İzmir ve İzmit şehirlerinde yer almaktadır.

İspanya No Lucrativa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İspanya No Lucrativa vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin, öncelikle vize başvurusu için talep edilen gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamaları gerekmektedir. İspanya No Lucrativa vize başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayan başvuru sahiplerinin, başvurularını tamamlamak için ilgili vize başvuru merkezlerinden randevu alması gereklidir.

İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahiplerinin, vize randevu tarihinde belirlenen vize başvuru merkezine müracaat ederek gerekli belgeleri teslim etmeleri, biyometri işlemlerini yapmaları ve İspanya vize ücreti ve harcını ödemeleri gerekmektedir. Vize harcı ödemesini tamamlayan kişilerin No Lucrativa İspanya vizesi başvuru işlemleri tamamlanmaktadır.

No Lucrativa Vize Ücreti Ne Kadardır?

No Lucrativa vize ücreti 80 euro olarak belirlenmiştir.

İspanya No Lucrativa Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

İspanya No Lucrativa vizesi ortalama 2 ile 5 hafta arasında çıkmaktadır. İlgili dış temsilciliklerde olabilecek yoğunluk, vize değerlendirme sürecinin resmi tatil günlerine denk gelmesi ya da ek belge talep edilmesi gibi nedenlerden ötürü No Lucrativa vizesinin çıkış süresi 3 aya kadar uzayabilmektedir.

No Lucrativa Vizesinin Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

No Lucrativa vizesinin geçerlilik süresi 3 ay 15 gündür. No Lucrativa vizesi sahiplerinin, İspanya’ya giriş yaptıktan sonra vize geçerlilik süresi içerisinde, İspanya No Lucrativa oturum izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

İspanya No Lucrativa Vizesinin Avantajları Nelerdir?

İspanya No Lucrativa vizesinin avantajları aşağıda listelenmektedir.

İspanya No Lucrativa vizesi hamiline Schengen bölgesi ülkelerinde serbest dolaşım hakkı tanımaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi, Avrupa Birliği dışı ülkelerin vatandaşlarına İspanya’da yaşama imkanı sunmaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi başvuruları bireysel olarak ya da aile olarak yapılabilmektedir.

İspanya No Lucrativa vizesi ile İspanya’ya seyahat eden kişilerin oturum izni başvurusu yapma hakları bulunmaktadır. İspanya No Lucrativa oturma izni ile yeterli maddi olanağa sahip olan kişiler, 10 yıl boyunca İspanya’da ikamet ederek İspanya vatandaşlığı için hak kazanmaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi hamilleri İspanya’da herhangi bir yatırım yapmaksızın bulunma hakkına sahiptir.

İspanya No Lucrativa Vize Süresi Uzatılabilir Mi?

Evet, İspanya No Lucrativa vize süresi uzatılabilmektedir. İspanya No Lucrativa vizesinin geçerlilik süresi içerisinde başvurulan İspanya No Lucrativa oturum izninin geçerlilik süresi 2 yıldır ancak son 2 sene içerisinde bu izin ile İspanya'da en az 6 ay süre ile yaşamış kişilerin İspanya No Lucrativa oturum izinlerinin geçerlilik süresini 5 yıl daha uzatma hakkı bulunmaktadır.

Nu Lucrativa Vizesi İle İspanya'da Ne Kadar Kalınması Gerekir?

No Lucrativa vizesi ile İspanya’da yıl içerisinde en az 183 gün kalmış kişiler vizelerini yenileme hakkına sahip olabilmektedir.

No Lucrativa Vizesi İle Aile Bireyleri İspanya'ya Gelebilir Mi?

No Lucrativa vizesi ile aile bireyleri, başvuru sahibinin hem kendisinin hem de aile üyelerinin geçimi için yeterli finansal kaynakları olduğu takdirde İspanya’ya gelebilme hakkına sahiptir.

İspanya No Lucrativa Vizesi İçin Ne Kadar Paraya İhtiyaç Vardır?

İspanya No Lucrativa vizesi için; başvuru sahibinin her ay için 2022 yılı için belirlenen IPREM (İspanya asgari yaşam gelir düzeyi) olan 579,02 euronun %400’üne denk gelen 2.316,08 euro tutarında ya da bu tutara karşılık gelecek bir yabancı döviz değerinde birikimi olması şart koşulmaktadır.

İspanya No Lucrativa vizesi başvuru sahiplerine bağımlı olan her bir birey için; IPREM miktarının tamamı olan 579,02 euro tutarında ya da bu tutara karşılık gelecek bir yabancı döviz değerinde birikimin bulunması gerekmektedir.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum