Cumhuriyet Meydanı'nda Slow Food Rüzgarı;

Cumhuriyet Meydanı'nda Slow Food Rüzgarı

Cumhuriyet Meydanı'nda, Kastamonu'nun yöresel ve sağlıklı ürünlerini sergilemek üzere "Slow Food Kastamonu Yer Yüzü Pazarı" açılışı gerçekleştirildi....

Merkezi İtalya’nın Torino kenti olan Slow Food, Dünya Slow Food (yavaş gıda) Birliği’ne bağlı olarak 2020 yılında Kastamonu’da da kuruldu, “Slow Food Kastamonu Birliği”, kuruluşundan bu yana, hareketin felsefesine uygun olarak, “iyi, temiz ve adil gıda” yolunda pek çok etkinliğe imza attı.



1986'da Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası bir hareket olan Slow Food; hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına (fast food) karşı alternatif olarak geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden bir hareket. Bu felsefe doğrultusunda Kastamonu Slow Food Yer Yüzü Pazarı, Kastamonu'nun yöresel ve sağlıklı ürünlerini sergilemek üzere Cumhuriyet Meydanı'nda açılış gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda, Kastamonu'nun yöresel ve sağlıklı ürünlerini sergilemek üzere "Slow Food Kastamonu Yer Yüzü Pazarı" açılışı gerçekleştirildi.(Necla Tutuş)



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum