'Öğrenciye vergisiz telefon' ne zaman?;

'Öğrenciye vergisiz telefon' ne zaman?

AK Parti'nin Seçim Beyannamesinde yer alan karara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni açıklama geldi....

2023 seçimi öncesinde en çok konuşulan konulardan biri de öğrencilere yönelik tek bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı olmuştu. AK Parti'nin Seçim Beyannamesinde yer alan bu karara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni açıklama geldi.

Öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı AK Parti Seçim Beyannamesinde yer almıştı. 2023 seçimlerinin geçmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçti ve milyonlarca genç, vergisiz telefon satışının ne zaman olacağını merak ediyor. Peki, cep telefonu vergi indirimi ne zaman? Cep telefonu vergi oranı ne kadar?

Hürriyet Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre, cep telefonunda vergi muafiyetine yönelik henüz bir tarih açıklanmadı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuya değindi. AK Parti MKYK toplantısında konuşan Erdoğan, yerel seçim hazırlıklarının başlatılması talimatını verdi ve merak edilen bu konuya ilişkin ise, "Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız." dedi.

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısında gençlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ 10 GB İNTERNET

Erdoğan ayrıca "Üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanı sağlayacağız" dedi.

VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI

Peki, cep telefonu satın alımında vergi muafiyetinden kimler yararlanabilecek, şartları neler? Cep telefonu alımında vergi muafiyeti sadece üniversite öğrencilerine yönelik olacak ve sadece bir defaya mahsus olacak. Hem ön lisans, hem lisans öğrencileri vergisiz cep telefonu satın alabilecek.

CEP TELEFONLARINDA VERGİ ORANI NE KADAR?

Telefonların vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor. 

Kaynak: Hürriyet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum