Bayramın 3. günü BİM, A101, ŞOK ve diğer marketler açık mı, çalışıyor mu?;

Bayramın 3. günü BİM, A101, ŞOK ve diğer marketler açık mı, çalışıyor mu?

Bayramın üçüncü günü marketlerin açık olup olmadığı merak eden vatandaşlar, arama motorları üzerinden sorgulama işlemlerine erkenden başladı. Türkiye’nin neredeyse her il ve ilçesinde faaliyet gösteren BİM, A101 ve ŞOK gibi zincir marketlerin bayramda çalışma bilgisi araştırılan konulardan birisi oldu. Zincir market olmayan mahalle marketleri ve bakkalları genellikle bayramın üçüncü günü diğer günlere kıyasla daha geç işbaşı yapıyor. Bu durumda ise müşterilerin ilk tercihi zincir marketler oluyor. Özellikle A101, BİM, ŞOK gibi zincir marketler bayram öncesinde kampanyalı ürünlere listelerinde yer vermişti. Kurban Bayramı’nda misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyenler ise alışveriş yapmak için marketlere gidecek. Alışveriş Merkezleri içerisinde olan marketlerin çalışma saatleri, AVM’ye göre değişkenlik gösteriyor. AVM’nin içinde bulunan marketler genellikle açılış saati 10.00 olduğundan bu saate göre hizmet veriyor. Peki Bayramın 1. günü marketler açık mı? Bayramda A101, BİM, ŞOK Migros, Carrefour, Hakmar, Happy Center, Rammar kapalı mı? İşte, konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…...

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

Bayramın 1. günü 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Bayram ise 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz’da kutlanacak. Mahalle marketleri zincir olmadığından bayramda açılış ve kapanış saatleri farklılık göstermektedir. Bazı il ve ilçelerdeki marketler kapalı olurken bazıları ise bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Türkiye’nin en fazla mağaza sayısına sahip olan marketlerinden birisi olan BİM, Kurban Bayramı’nın 1 ve 2. günü (28-29 Haziran) kapalı olacak. A101, ŞOK marketlerin ise bayramın ilk günü saat 12:00 kalan günlerde ise saat 09.00-21.00 arasında çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

A101’in resmi internet sayfasında yer alan bilgide “ Hizmet gün ve saatleri; resmî tatil, dini tatil, idari izin, mücbir sebep, yasal düzenleme, mağazanın konumu ve bölgesi gibi sebeplerle değişkenlik gösterebilir." ifadeleri yer alıyor.

MARKETLER 29, 30 HAZİRAN VE 1 TEMMUZ’DA AÇIK MI?

Genellikle marketler bayramın birinci günü kapalı olacak. Zincir marketlerin bayramın ilk gününün ardından 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz’da açık olması bekleniyor.

Migros, Migros, Carrefour, Hakmar, Happy Center, Rammar gibi marketlerin resmi tatil ve dini tatillerde açık ve kapalı olma durumu değişiklik gösterebiliyor. Özellikle AVM içindeki marketler, bayramda hizmet verebiliyor. Alışveriş Merkezinin içinde bulunan marketlerin açılış saati genellikle 10.00 olmaktadır.

BİM ÇALIŞMA SAATLERİ 2023

BİM marketler zinciri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Sadece Cuma günleri cuma namazı vakitlerinde BİM kapalı olmaktadır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum