Kastamonu Ilgaz; 20 ülkeden 60 uzmana ev sahipliği yapıyor;

Kastamonu Ilgaz; 20 ülkeden 60 uzmana ev sahipliği yapıyor

....


Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetlerine İlişkin Hükümetler arası Bilim-Politika Platformu (IPBES) 10. Genel Kuruluna hazırlık amacıyla 20 ülkeden 60'a yakın uzman ve ülke temsilcisi, 7. Pan Avrupa Paydaş İstişare Toplantısı için Kastamonu'da Ilgaz Dağı Milli ​Parkı'nda bir araya geldi.

 Toplantının açılışı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkut, Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanı Cihad Öztürk ve 10. Bölge Müdürü Yardımcısı Rıfat Erdal'ın ve katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin açılış konuşmasında;  çalıştayın, deneyimleri paylaşma ve biyoçeşitliliği korumak için işbirliği içinde stratejiler, yaklaşımlar ve çözümler geliştirmek için bir fırsat sunacağını ifade etti. Ayrıca, çalıştay boyunca bilim insanları, politika yapıcılar, uygulayıcılar dâhil olmak üzere çeşitli paydaşların kolektif uzmanlığından yararlanarak, bilim ve politika arasındaki boşlukların doldurulabileceğine ve karar alma süreçlerine katkı sunulabileceğine inandığını belirtti.

IPBES Çalışma Programı Başkanı Dr. Simone Schıele de, konuşmasında ülkemize çok fazla acı getiren yıkıcı deprem için geçmiş olsun dileklerini ifade ettikten sonra doğayla iç içe bir ortamda PESC-7 toplantısına ev sahipliği yapmamız dolayısıyla Türkiye’ye ve Tarım Orman Bakanlığı’na teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü uzmanlarınca ülkemizde IPBES'e dair yürütülen çalışmalara dair sunum gerçekleştirildi. 3 gün sürecek toplantıda uzmanlar kendi ülkelerindeki IPBES süreçlerine dair tecrübelerini paylaşmaya ve 10. IPBES Genel Kurulu gündem maddeleri hakkında istişarelerde bulunmaya devam edecek.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum