Pazar esnafından Vali Çakır'a minnet!;

Pazar esnafından Vali Çakır'a minnet!

Vali Avni Çakır, SlowFood Kastamonu Birliği'nin bilgilendirme toplantısında pazar esnafıyla pazarlık yapılmamasını, zincir marketlerde böyle bir durumun söz konusu olmadığını, pazar esnafına destekte bulunulmasını gerektiğini belirtmişti...

Vali Avni Çakır, SlowFood  Kastamonu  Birliği'nin bilgilendirme toplantısında pazar esnafıyla pazarlık yapılmamasını, zincir marketlerde böyle bir durumun söz konusu olmadığını, pazar esnafına destekte bulunulmasını gerektiğini  belirtmişti.  CNG Haber olarak, Salı Pazarı esnafına  Vali Avni Çakır'ın bu açıklamalarını sorduk.  Esnaflar, Vali Avni Çakır'a teşekkürlerini iletse de, böyle bir durumun çok zor olduğunu kaydetti.

“PAZARLIK OLMAYINCA HİÇBİR ŞEYİN TADI ÇIKMAZ”

Kastamonu’da üzüm satarak geçimini sağlayan Mehmet Sipahioğlu,  pazarlık sünnettir diyerek şu ifadeleri kullandı; “Market sisteminde barkod sistemi var.  Müşteriler marketten ürün aldıklarında kuruşuna kadar ödüyorlar. Biz  pazarlık yapma fırsatı tanıyoruz, müşterinin gönlünü yapmaya çalışıyoruz. Pazarlık olmayınca hiçbir şeyin tadı çıkmaz."

“PAZARLIK STATÜSÜ HALKIN KAFASINA YERLEŞMİŞ”

Pazarda manavcılık yapan Erdoğan Yazıcıoğlu ise Valinin söylediklerini imkansız bulduğunu ifade ederek; “ Yaklaşık 10 yıldan beri bu işin içerisindeyim, pazarlık statüsü halkın kafasına yerleşmiş. Halkın büyük marketlerde muhatap olduğu kişiler çalışan olduğu için pazarlık yapamıyorlar. Biz halkla birebir muhatap olduğumuz için, müşterilerimiz çoğunlukla tanıdık olduğu için pazarlık yapmadan gitmiyorlar. Ürünlerimizi, vatandaşın istediği fiyata satmadığımız zaman küsüyor, müşteri komple kaybediliyor. Valimize, düşünceleri için teşekkür ediyorum ama  bu düşüncelerin imkansız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“BÜYÜK MARKETLER BİR KURUŞ ALACAKLARI OLSA DAHİ BIRAKMIYOR”

Köyde  yetiştirdiği  ürünlerini  pazarda satan İbrahim Kaçaroğlu da, “Valinin görüşlerini doğru buluyorum.  Büyük marketler  bir kuruş alacakları olsa dahi bırakmıyorlar, alıyorlar. Ben burada patates satıyorum vatandaş benimle iki lira vermeyeyim diye uğraşıyor. Bu yanlış bir şey, halk bilinçlendirilmeli” ifadelerine yer verdi.

“KÖYLÜYE GELİNCE PAZARLIK ÜSTÜNE PAZARLIK”

Ceviz, kestane ve  sarımsakla tezgahını süsleyen Hüsnü Kaya ise, “ Valimizin dedikleri çok doğru. Markette zaten pazarlık yapılamıyor, köylüye gelince pazarlık üstüne pazarlık yapılıyor. Devletimiz bize baksın başka bir şey istemiyorum ''derken,  seyyar manavlık yapan Murat Tunalıoğlu da  “ Vali bey sağ olsun bize yardımcı olmak için uğraşmış. Küçük esnafın yüzde  genelinin durumu zayıf. Vali  Bey bize katkı sağlamak için uğraşmış ama pazarlık sünnettir” şeklinde konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum