"Üniversite mutlaka açıklama yapmalı";

"Üniversite mutlaka açıklama yapmalı"

Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Turgut Yılmaz, Kastamonu'nun adeta kanayan yarası haline gelen, ancak yetkililerin itinayla sessiz kaldığı eski Tıp Fakültesi binalarına değindi....

Yılmaz açıklamasında; "Buranın ne olacağı, binaların akıbetinin ne olacağı belli değil. Onun için üniversite mutlaka bir açıklama yapmalı" dedi.

ATIL BİNALAR VE BOŞ ALANLAR KENT KONSEYİ'NİN GÜNDEMİNDE: 'NE OLACAK BURALAR?"

Kastamonu Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanı Turgut Yılmaz, Kastamonu'da sorunları dile getirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Yılmaz burada yaptığı açıklamada, Kastamonu'da bulunan atıl vaziyetteki binalar ve boş alanlarla ilgili de konuştu. Kastamonu'da atıl kalan alanların olduğunu belirten Yılmaz;  "Kamu binaları, yeni yerlerine şık binalarına taşınınca, onların eski kalan binaları yıkıldı. Bu binaların yıkılmasıyla birlikte yeni alanlar oluştu. Özellikle Olukbaşı'nda. Hastane yıkıldı, 'neden buraya bir şey yapılmadı' diye çok tartışıldı. Ben bu konuyu sağlık yetkililerine sorduğumda burasıyla alakalı sağlıkla ilgili bir projelendirme çalışmasının yapıldığı belirtildi. Oranın hemen üst tarafından sağlık koleji var. Sağlık kolejinin etrafını tamamen orman basmış durumda. Ne olduğu belli değil. Aynı zamanda Turaş yıkılmış, bir alan daha oluşmuş. Çocuk Yuvası eskiden çocukların oynadığı, bahçesinde güller açan bir binaydı. Çocuk Yuvası Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı o bina da metruk bir bina haline gelmiş. Oraya belki tinerciler falan da giriyorlar, bilemiyoruz. Çünkü camları vs kırılmış durumda."

"ÜNİVERSİTE MUTLAKA AÇIKLAMA YAPMALI"

Öte yandan Kastamonu'nun adeta kanayan yarası haline gelen, ancak yetkililerin itinayla sessiz kaldığı eski Tıp Fakültesi binalarına da değinen Yılmaz;  "Tıp fakültesi binaları var. Buranın ne olacağı, binaların akıbetinin ne olacağı belli değil. Onun için üniversite mutlaka bir açıklama yapmalı. Kamuoyu rahatlamış olur. Çünkü yapılması için bir beklenti var. Olacak mı olmayacak mı düşünülüyor" dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum