Kastamonu şehir içi otobüslere zam mı geliyor?;

Kastamonu şehir içi otobüslere zam mı geliyor?

Ülkemizde vergi ve harçların aldığı zamlar sonrası akaryakıta da kur ve ÖTV zammı eklendi. Bu zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları rekor seviyelere yükselirken zam haberleri de ardı ardına geldi....

 Şehirler arası yolcu otobüslerine gelen zamdan sonra Kastamonu şehir içi otobüslerine de zam bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kastamonu Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mehmet Tiryakioğlu şu sözlere yer verdi: "Her gün gelen zamlardan dolayı araçlara akaryakıt alamadıklarından durma noktasına geldiklerini belirten Başkan Tiryakioğlu, "Aylık aldığımız akaryakıtı artık haftalık alıyoruz. Petrol istasyonları vermiyor. Her gün her gün akaryakıta zam geliyor. Anca haftalık alabiliyoruz.

"KAR ETMEYİ BIRAKIN ZARAR EDİYORUZ"

Akaryakıt alamadığımızdan dolayı artık durma noktasına geldik. Elimizde veriler var. Günlük yolcu sayımız belli. Binen yolculardan kar etmeyi bırakın zarar ediyoruz. Alınan ücretler yakıt parasını bile karşılamıyor. Yakıt ücretini cebimizden ödüyoruz.

"YOLCULARIN YAKLAŞIK YÜZDE 40'I ÜCRETSİZ"

Belediyemiz ile görüşüp durumu izah edeceğiz. Durum çok kötü. Otobüslerde bulunan cihazlar bunu kanıtlıyor. Yolcu sayısı belli ve ayrıca binen yolcuların yaklaşık yüzde 40'ı ücretsiz. Yolcuların yaklaşık yüzde 40' 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız. Ve kalanı yakıt parasını bile karşılamıyor. Durma noktasına geldik.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum