Kastamonu'da çiftçiler için önemli uyarı!;

Kastamonu'da çiftçiler için önemli uyarı!

“Randevuya iki defa gitmeyen çiftçiler ürün teslim edemeyecek”...

Kastamonu’da kalıcı olarak kurulan Toprak Mahsulleri Ofisi’nde buğday ve arpa alımları devam ediyor. Randevu sistemi ile gerçekleştirilen alımlarda zaman sınırı ortadan kaldırıldı. Randevu sistemi ile yapılan alımlarda çiftçiler aldıkları randevularda 2 defa üst üste gitmedikleri takdirde ürünlerinin alımı yapılmayacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ürün alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin ürün hasadına devam ettiğini hatırlatarak, “Ülkemizde devam eden hasat şu anda yüzde 50’nin üzerine çıktı. Toprak Mahsulleri Ofisi, kendisine gelen ürünleri açıklamış olduğu fiyattan herhangi bir zaman sınırı olmadan alacak. Şu anda bazı yerlerde fiyatların düşük olmasından kaynaklı diğer piyasa aktörlerinin almadığını, almaktan imtina ettiğini biliyoruz. Bazı bölgelerde kısmen sıkıntılar da olabilir. Bunların tamamını gidermeye çalışıyoruz. Eğer çiftçilerimiz böyle bir sorunla karşılaşırsa bulundukları yerdeki il ilçe müdürlüklerine haber verirlerse yaşanan sıkıntıları arkadaşlarımız çözecektir. Şu anda 1-2 hafta sürebilecek yoğunluk var. Yoğunluk geçtikten sonra inşallah ondan sonra herhangi bir sıkıntı kalmayacaktır” dedi.


“RANDEVUYA İKİ DEFA GÜNÜNDE GİTMEYEN ÇİFTÇİLER ÜRÜN TESLİM EDEMEYECEK”

Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığı ise yaptığı açıklamada, Kastamonu’da kalıcı olarak hizmet vermeye başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ilk etapta buğday ve arpa alımlarına başladığını anımsattı.

Çiftçilerin ürün teslimatı için https://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/loginGenel.jsp web adresinden randevu alınması ve randevu alınan günde ürünü teslim etmesi gerektiği hatırlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Randevu aldığı halde iki defa gününde gitmeyen çiftçiler ürün teslim edemeyeceklerdir. Bu konuda mağdur olmamak için hem de başka çiftçinin o günkü alım hakkını engellememek için gidilemeyecek randevuların iptal edilmesi önemlidir. Teslim edilen ürünün nem oranı yüzde 14’ün üzerinde ise ürün kabul edilmemektedir. Ayrıca buğdayda arpa, arpa da buğday gibi karışımlar olan ürün kabul edilmemektedir. Bu hususlara çiftçilerimizin dikkat etmeleri çok önemlidir.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum