Kastamonu'da milli olma sorunu!;

Kastamonu'da milli olma sorunu!

Amatör sporlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün aktif faaliyetleriyle her geçen gün daha da ileriye giden Kastamonu'da milli sporcu çıkarmada aynı başarıyı gösteremiyoruz...

Amatör sporlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün aktif faaliyetleriyle her geçen gün daha da ileriye giden Kastamonu'da milli sporcu çıkarmada aynı başarıyı gösteremiyoruz. 40 bin 621 lisanslı sporcunun bulunduğu ilimizde, milli sporcu sayımız ise sadece 58...

 

Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kastamonu'da lisanslı sporcu sayısı 27 bin 594 olurken, okul sporlarında lisanslı sporcu sayısı 9 bin 757, lisanslı futbolcu sayısı ise 3 bin 270 olmak üzere toplamda 40 bin 621 lisanslı sporcumuz bulunuyor.

Buna karşın ülkemizi ay yıldızlı formayla temsil etme şansına sahip sporcularımız sayısı bir hayli az....

Boks'ta 2, eskrimde 7, hentbolda 2, Kickboks'ta 11, Taekwondo'da 32, Wushu'da 19 olmak üzere toplamda 58 sporcumuz, Kastamonu ismini ulusal ve uluslararası arenalarda temsil ederken sporcu sayımıza bakıldığında başta olimpiyatlar olmak üzere uluslararası arenalarda elde ettiğimiz başarı sayısı ise tatmin etmiyor.

Spor tesisleri bakımından özellikle son yıllarda ciddi bir atılım kazanan çok sayıda nitelikli spor tesisine sahip olan ilimizde bir spor vizyonu ve amatör branşlardaki sporcularımızın ulusal ve uluslararası arenalarda mücadele etmek için hazırlanması, ilimizin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor.   

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum