Balıkçılar, 'Vira Bismillah' demek için gün sayıyor;

Balıkçılar, 'Vira Bismillah' demek için gün sayıyor

Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz bölgesindeki balıkçılar, 1 Eylül'de açılacak olan balık sezonu için gün sayıyor.Balıkçılar denize açılmak için hazırlıklarını sürdürüyor....

Denizlerde, 15 Nisan tarihinde başlayan avlanma yasağı 1 Eylül'de sona erecek. ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacak olan balıkçılar, aylar öncesinden başladıkları teknelerin ve ağların büyük bir bölümünde hazırlıklarını tamamladı. Balıkçılar, 1 Eylül avlanma sezonu öncesi palamut ve istavrit balığının görünmediğini, hamsi de ise işaretlerin iyi olduğunu ifade ettiler.

Kastamonu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz illerinde 1 Eylül'ün yaklaşması dolayısıyla hazırlıklara başlandı. Balıkçılar denize açılmak için gün sayıyor. Yeni sezonu iple çeken balıkçılar bu sene balık bereketinin yaşanmasını umuyor. Yeni sezonda balıkçılar, hamside bolluk yaşanacağını öne sürüyor. 1 Eylül'de yasağın sona ermesiyle ava çıkacak balıkçılar, malzeme ve teknelerinin onarım ve bakımlarını yapıyor.


“HAMSİDE İŞARETLER ÇOK İYİ GÖRÜNÜYOR”

Sezonun başlaması ile birlikte iri ve bol hamsi avlamayı beklediklerini kaydeden Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz; “Geçen yıl palamut balığı açısından belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin en fazla olan palamut yılı olarak tarihe geçecektir. İnşallah yine balıkçılara rızık olacağını düşünüyoruz. Hamsi işaretleri bu yıl çok iyi görünüyor. Sezonunun palamut olmasa bile hamsi yılı olacağından eminiz. Sezonun ardından iri boy hamsi avlamaya başlayacağız ve halkımıza taze balık arz edilecek. Şuan balık fiyatları pahalı ancak birçoğu dışarıdan geliyor. Yerli balıklar tezgahlara girdiğinde fiyatlar düşecek” şeklinde konuştu.

Karadeniz ayrıca tekne ve ağlarda son hazırlıkları da tamamladıklarını belirterek, sezonun açılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 a ermesiyle ava çıkacak balıkçılar, malzeme ve teknelerinin onarım ve bakımlarını yapıyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum