Mavi Ay nedir? Mavi ay ne zaman, saat kaçta?;

Mavi Ay nedir? Mavi ay ne zaman, saat kaçta?

Mavi Ay'ın gerçekleşeceği tarih, doğa olaylarını yakından takip edenler tarafından sorgulanıyor. Astroloji tutkunlarının heyecanla beklediği Mavi Ay, gökyüzü görsel bir şölen oluşturacak. Yılın en parlak ayı olarak adlarılan bu nadir doğa olayı ikinci Dolunay olarak da tanımlanıyor. Peki Mavi ay ne zaman, saat kaçta? Mavi Ay nedir? İşte ayrıntılar......

Gök olayları takvimine göre normalde her ay dolunay görülmektedir. Her ay bir kez yaşadığımız dolunayın, bir ay içinde ikinci kez yaşanmasına 'Mavi Ay' deniyor. Gökyüzünde görsel bir şölen oluşturacak bu doğa olayı yılın en parlak ayı olacak.

MAVİ AY NE ZAMAN?

Mavi ay 30 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Yılın ender doğa olaylarından biri olarak öne çıkan Mavi Dolunay, Türkiye saatiyle 04:36'da zirveye ulaşacak.

MAVİ AY NEDİR?

Dünya'da meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının neden olduğu toz bulutlarının hareketi sırasında dolunay bir süreliğine mavi tonlarda görünüyor. Gökbilimciler aslında Ay'ın renginin değişmediğini, toz bulutları sebebiyle öyle göründüğünü bildiriyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum