2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi;

2023 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili tarihi nedir? 2023 diyanet Mevlid Kandili tarihi

İslamiyet için Mevlid Kandilinin önemli bir yeri vardır. Mevlid Kandili tarihi kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. İslam dini için oldukça büyük bir öneme sahip olan Mevlid Kandili için sayılı günler kaldı. Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğum tarihi olarak kabul edilen Mevlid Kandili hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. İslami takvimin Ay temelli, miladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman?...

2023 yılının son kandili olan Mevlid Kandili tarihi 2023 yaklaşıyor. Müslümanlar için ayrı bir yeri olan Mevlid kandilinin tarihi kullanıcılar tarafından araştırılmaktadır. Kelime olarak “doğum zamanı” anlamına gelen Mevlid, İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed’in (S.A.S) doğumu sebebiyle kutlanmaktadır. Kur’an’da yer almayan bu hadise mezheplere göre farklı tarihlerde idrak edilir. Diyanet’in dini günler takvimine göre Mevlid Kandili kutlama tarihi belli oldu.

2023 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN, MEVLİD KANDİLİ TARİHİ NEDİR?

2023 yılının son kandili olan Mevlid Kandili tarihi Diyanet tarafından paylaşıldı. Hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili 26 Eylül Salı günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ’NDE NE OLDU, MEVLİD KANDİLİ NİÇİN ÖNEMLİDİR?

Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Sözlükte "doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlit, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum