KÜ Akademisyeninin projesine, TÜBİTAK'tan destek;

KÜ Akademisyeninin projesine, TÜBİTAK'tan destek

Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Öğr. Gör. Dr. Şeydanur Kaya’nın “Modifiye Edilmiş Bir Boyutlu Yarıiletken Nanoyapılar Temelli Yeni Nesil Perovskit Güneş Hücreleri” adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı....

Dr. Kaya’nın 12 ay süreyle desteklenecek olan projesinin yurtdışı danışmanlığını ise Potsdam Üniversitesi (Almanya) Fizik ve Astronomi bölümünden Dr. Felix Lang yürütecek. Proje kapsamında, Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda üretilen modifiye edilmiş bir boyutlu yarıiletken nanoyapılar, ev sahibi araştırma ekibinin sentezledikleri yüksek verimli perovskit malzeme ile birleştirilerek; cihaz haline dönüştürülecek.

PROJE BAŞARIYLA TAMAMLANIRSA, YENİ NESİL GÜNEŞ HÜCRELERİ ELDE EDİLECEK

Projenin başarı ile tamamlanması durumunda yüksek güç dönüşüm verimi ve performans kararlılığına sahip yeni nesil güneş hücreleri elde edilecek.

Kastamonu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada; "Kastamonu Üniversitesi olarak Dr. Şeydanur Kaya’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" denildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum