Kefeli, Tosya OSB'deki sorunlara dikkat çekti;

Kefeli, Tosya OSB'deki sorunlara dikkat çekti

CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli, Tosya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki alt yapı ve üst yapıdaki eksiklik ve sorunlara dikkat çekti. Kefeli açıklamasında, yakın zaman önce yaşanan yangın afetini hatırlatarak, öncelikli olarak itfaiye birimi ve yangın vanası ile yangın havuzu oluşturulması gerektiğini dile getirdi....

"EKSİKLİKLERİN ZAMAN KAYBETMEDEN TAMAMLANMASI GEREK"

CHP Tosya İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli açıklamasında;  "Organize Sanayi Bölgeleri, 4562 Sayılı Kanun hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olarak tarif edilmektedir. Bu bölgeler yine kanun hükümleri gereği sanayinin uygun görülen alanlarda yapılmasını sağlamak, kentleşmeyi yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, imalat sanayi türlerinin belirli bir plân dâhilinde yerleştirilmeleri ve geliştirilmeleri amacıyla, sınırları tasdikli parçaların gerekli alt yapı hizmetleriyle ve ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dâhilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulmalıdır. Kastamonu’nun dünyaya açılan kapısı olarak övündüğümüz Tosya’mızda, Tosya Organize Sanayi Bölgesi girişimci sanayicilerimizin katkılarıyla 2010 yılında kurulmuş, bugün ise 63 hektar üzerindeki 40 sanayi parselinden 38’inde, ağırlıklı olarak Ahşap Ürünleri, Tekstil, Isı Yalıtım Malzemesi ve Tekstil İmalatı üzerine üretim yapan 25 fabrikayla faaliyet sürdürmektedir. Kastamonu genelinde Merkez OSB’nin ardından en çok üretim yapan firma sayısına ulaşan Tosya OSB’miz; üretim, yaratılan katma değer, ihracat ve istihdamla Tosya’mız, Kastamonu’muz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Fabrikalarımız, iktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle çok zor günlerden geçse de her türlü zorluğa göğüs gererek çalışmaya, üretmeye devam etmektedir. Tosya Organize Sanayi Bölgemiz hem ilçemiz hem de ilimiz ekonomisinin lokomotifi konumunda olmasına rağmen yıllardır çözülmeyi bekleyen problemler nedeniyle sahip olduğu potansiyel tam anlamıyla değerlendirilememektedir.  Tosya Organize Sanayi Bölgemizde yaptığımız inceleme ve görüşmeler gerek alt yapı gerek üst yapıdaki eksikliklerin zaman kaybetmeden tamamlanması gerektiğini işaret etmektedir" dedi.

"SANAYİCİSİNDEN İŞÇİSİNE OSB’MİZİN TALEPLERİNE KULAK VERİLMELİ"

Kefeli devamında;  "Yakın zaman önce büyük bir yangın felaketi atlatan Tosya OSB’mizin öncelikle yangın vanası, yangın havuzu ve OSB’deki fabrikalara hizmet verecek bir itfaiye birimine acil ihtiyacı vardır.  Organize Sanayi Bölge binası Organize Sanayi Bölgesi’nde olmalı, OSB’ye giriş ve çıkışlar düzenli kontrol altında tutularak fabrikaların güvenliği sağlanmalıdır.  Yatırımcılara arazi tahsisleri yapılırken çifte standart uygulanmamalı, geri iade edilmek şartıyla ücret karşılığı yapılan tahsislerin sahiplerine tahsis ücretleri hemen geri ödenmelidir. Üretim amaçlı tahsis edilen araziler üzerindeki yapıların depo olarak kullanılmasına müsaade edilmemelidir.  Doğal afetlere karşı gerekli her türlü tedbir alınmalı organize sanayi bölgesi içerisinden geçen dereıslah edilerek olası bir sel felaketinde fabrikaların zarar görmesinin önüne geçilmelidir. Yakın zamanda ölümlü bir kazaya sebebiyet vermesine rağmen önleyici tek bir adım bile atılmayan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki elektrik hatlarına acilen çözüm üretilmelidir.  Organize Sanayi Bölgemizin en önemli ihtiyaçlarından biri de tonajlı araç kantarıdır. OSB’de tonajlı araçlara hizmet verecek bir kantar olmadığı için araçlar Tuğla Fabrikası kantarına gitmek zorunda kalmaktadır. Tuğla Fabrikası kantarı saat 17.00’den sonra hizmet vermediği içinse kantara çıkması gereken bir araç sitelerdeki kantara gitme zorunluluğu ile karşı karşıya kalmaktadır.  Doğalgaz, üretim bölgelerinin olmazsa olmazıdır. Tosya OSB doğalgaza kavuşturulmalı, üretim sözde değil, somut olarak desteklenmelidir. Görev alanlar, sorumluluk üstlenenler, sanayicisinden işçisine OSB’mizin taleplerine kulak vermeli, daha güzel bir Tosya, daha gelişmiş bir Tosya, gerçek anlamda Kastamonu’nun dünyaya açılan kapısı olan bir Tosya için daha çok çalışmalı ya da o görev ve sorumluklarını terk edip Tosya’nın önünü tıkamamalıdır" ifadelerine yer verdi.  (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum