Eriş: ‘Kazanma felsefesi olan bir takımız’;

Eriş: ‘Kazanma felsefesi olan bir takımız’

......

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş, geçtiğimiz hafta sonu Gazi Stadı’nda oynanan Somaspor karşılaşmasını değerlendirdi. Eriş bugün Sebat Gençlik’le oynanacak Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) maçı ve hafta sonu ligde oynanacak Menemen Futbol Kulübü deplasman maçı beklentisini paylaştı.

GMG Kastamonuspor Teknik Direktörü Levent Eriş: “Bu skorları tabi ki daha da yukarı çekmek isteriz ama biz şampiyonluğu arzu eden, sadece kazanma felsefesi olan bir takımız. Şu ana kadar çok güzel gidiyoruz o yüzden canı gönülden kutluyorum. Ciddiyetle ilerleyen müthiş bir gidişat var.  Her 3 puanın bize çok büyük bir getirisi olduğunu biliyoruz. Her maçın farklı bir hikayesi var. Önümüzdeki süreçte yoğun geçecek maç fikstürü var. Hepsinin en iyi şekilde tamamlanmasını arzu ediyoruz.”

“BU FORMATTA OYNAYAN ENDER TAKIMLARDAN BİR TANESİYİZ”

“Biz kazanma üzerine plan ve program yapan bir takımız. Aslında Somaspor maçını 10 dakikada kapabilirdik. İstediğiniz kadar topun süresi sizde fazla olsun gol atmadıktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Bu formatta oynayan ender takımlardan bir tanesiyiz. Kolay kolay yenilecek bir yapıda değiliz. Avrupa'nın birçok dünya markası takımları bu oyun üzerine oynuyor. 3-6-1 gibi. Türkiye'de bunu yapan takım sayısı yok denilecek kadar az. Biz bunu çok iyi ve başarılı bir şekilde oynuyoruz. Biz iyi bir parselasyon yapıyoruz. Bu parselasyonu iyi yaptığımız için de biz sadece savunma takımıymış gibi görünüyoruz. Ama savunmayı doğru yapmak lazım. 3-5-2 tamamen hücumsal bir oyundur. Onu bazen yanlış ifade ediliyor. Format çok kaliteli bir format.

Elimizden geldiğince hakemlerle bu konuda sürtüşmeye girmek istemiyoruz. Sahaya çıkacak tecrübeli hakemler bekliyoruz. Biraz daha kaliteli, iyi çalışan yeteneklileri de yeteneksizleri de ayırın.. Nasıl biz dersimizi iyi çalışıyoruz onlar da derslerini iyi çalışmalılar. Takımlarda hangi oyuncular var gibi çalışma yapmıyorlar. Oyuncuları takip etmeleri lazım. Biz kendimize herhangi bir avantaj sağlanması için mücadele vermiyoruz. Görünen ne varsa aleyhimize de lehimize de. Ama kafalarından uyduruyorlar. Devre arasında soyunma odasında Okan’ın pozisyonunda yanlış karar verdiklerini konuşuyorlar.  Şimdi bunu söylüyorsanız, yardımcı hakem devre arasında uyarıyorsa, biz bunu duyuyoruz. Keşke bazı şeyleri çok daha net değerlendirme fırsatımız olsa.”

“BÜYÜK BİR İNANMIŞLIK VAR”

“İnşallah ümit ediyorum bu hafta karşılığını daha iyi görmeye başladık. Maç sadece oyuncu gurubundan kazanılmaz taraftarla kazanılır maç. Onların coşkusuyla kazanılır maç.

Çağrımızı aldıkları için çok teşekkür ediyorum. O yüzden çok mutluyum, sağ olsunlar. Biz onlarla birlikte hedefe gitmek istiyoruz. Bunu birlikte başaracağız.

Önümüzdeki hafta sonu deplasmanda karşılaşacağımız Menemenspor da ligin en çok para harcayan takımı. Ligin en çok transfer yapan takımı.  Oyuncu kalitesi noktasında geçen senenin bütün şampiyon olan oyuncularını kadrosunda bulunduran bir takım. Ama çok kırılgan bir yapı içerisine giriyorlar. Şu an yakaladıkları performans en son oynadığı İnegöl maçıyla birlikte birazcık dibe vurmuş gibi. Ama bu böyle olacak anlamına gelmiyor. Bu maç onlar için olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Çünkü bizi yendikleri takdirde kırılma reaksiyonundan dönerek tekrar lige dönmeyi amaçlayacaklarını düşünüyorum. Çünkü bireysel olarak çok yetenekli oyunculara sahipler ama takım birlikteliği olarak seyrettiğim İnegöl müsabakasında da çok kırılgan bir yapıyla oynadılar. Bir de çok erken risk aldılar. Eksik kalınca da İnegöl ağır bir oyun sergiledi ve sonuca gitti. Iğdır kadar çok zor bir mücadele bizi bekliyor. Çok kaliteli bir takıma karşı oynayacağız. Farklı reaksiyona izin vermek istemiyoruz.  Bu farklı reaksiyona ciddi bir reaksiyonla cevap vermek istiyoruz. Bunu başaracak kapasitedeyiz. O yüzden ben iyi sonuçla döneceğimizi düşünüyorum. Büyük bir inanmışlık var.”

İLK KUPA MAÇI…

Eriş, Türkiye Kupası’nda bugün oynanacak Sebat Gençlik maçıyla ilgili de; “Maça çıkmayan evlatlarımız var, az süre alanlar var. Onların da maç kalitelerini yükseltmeleri adına, önemli bir müsabaka. Onun için her müsabakanın kendine yönelik bir değeri var ama çok değer verdiğimiz müsabakalardan bir tanesi. İnşallah yarın istediğimiz sonucu alırız. Karşımızda Trabzon'un alt yapısında olan çok büyük bir takıma karşı oynayacağız. Güzel bir müsabaka olacak” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum