Cide Kaymakamının, ilham veren hikayesi...;

Cide Kaymakamının, ilham veren hikayesi...

......


Muğla’nın şirin ilçesi Dalaman Kaymakamlığı’nda çay ocağında çalışan annesine zaman zaman destek olan bir çocuk, bugünlerde Kastamonu’nun en şirin ilçelerinden birinin kaymakamlık koltuğunda oturuyor.

Ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyle herkese örnek olan Kaymakam Tuncay Karataş, adeta film gibi hikâyesiyle; gençlere de ilham oluyor…


Kastamonu’nun önemli değerlerinden Cebrail Keleş, kaleme aldığı yazısında Kaymakam Karataş’ın eşine zor rastlanır hikâyesini Kastamonulularla buluşturdu.


Çocukluk yıllarında Dalaman Kaymakamlığı’nda çalışan annesi Şirin hanımın yanına yardıma giden Tuncay, artık bir kaymakam… 

Aynı zamanda Kaymakamlık lojmanlarında temizlik yaparak iki çocuğuyla birlikte hayata tutunmaya çalışan annesinin mücadelesini gören Tuncay, aynı özveriyle derslerine çalıp, başarılı bir öğrenci olmayı başardı. 

Dönemin Dalaman Kaymakamı da; artık giymediği hırkasını Tuncay’a hediye eder, Tuncay da; yedi yıl boyunca o hırkayı giyer; önemli sınavlarına, görüşmelerine ‘Kaymakam Hırkası’yla katılır.  

Küçüklüğünden itibaren kaymakamlık hayalleri kuran Tuncay, hayatını da buna göre şekillendirir, çevresinde tanıdığı kaymakamlar da onu her zaman teşvik eder. Derslerine her zaman iyi çalışır ama farklı iş kollarında da birçok esnafın yanında hayatı öğrenir.

Tuncay büyür, sakin ve şirin ilçeden; başkentin koşuşturmalı caddelerinde bulur kendi. 

2013 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) İktisat Bölümünden "Yüksek Onur Öğrencisi" olarak birincilikle mezun olur. Tüm sınavları en üst dereceden başarıyla tamamlar. Binlerce aday arasından sıyrılıp “Kaymakam” unvanına hak kazanır.

Tüm hayallerini süsleyen mesleğine kavuşmanın sevincini ve haklı kıvancını annesine adar.

Karataş, bugün görev yaptığı Cide’nin en yakın arkadaşı Bartın’da kaymakam adayı olarak memuriyete başlar. Daha sonra sırasıyla Sakarya Arifiye, Düzce Kaynaşlı, Kütahya Hisarcık, İngiltere (Eğitim), Giresun Doğankent, Çankırı Bayramören kentlerinde görev yapar ve Ağustos 2022’den itibaren de ilk görev yeri Bartın’ın komşusu Cide ilçesinde kaymakam olarak görev yapmakta… 


Kaymakam Tuncay Karataş artık hayallerini bir bir gerçekleştirmiştir. Zamanında Dalaman'da kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan aldığı yardımların da desteğiyle hayata tutunan Tuncay, artık kaymakam olarak o vakfın başındadır.

Kız kardeşi ve annesiyle zorluklara göğüs geren Tuncay, bugünlerde Cide Kaymakamı olarak görevini sürdürüyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum