Kuzeykent Mahallesi büyüyor!;

Kuzeykent Mahallesi büyüyor!

Kastamonu Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı 2’nci oturumu gerçekleşti....

Kastamonu Belediyesi Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı 2’nci oturumu gerçekleşti.

Kastamonu’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sarıömer Köyü’ndeki 436 bin 121 metrekare büyüklüğündeki mera alanının konut alanına çevrilmesi için Kastamonu Belediyesi tarafından girişimler başladı. Önümüzdeki süreçte imar planı hazırlanacak alan için Kastamonu Belediye Meclisinde konu görüşüldü.

Sarıömer Köyü 119 ada 209 parsel yer alan 436 bin 121,64 metre kare büyüklüğündeki mera niteliğindeki taşınmaz; ilgili kurumdan tahsis amacı değişikliği belediye meclisinde görüşüldü.

İMAR KOMİSYON RAPORU:

Rezerv alan ibaresinin çıkarılarak, sadece ilave imar planlarının yapılmasına yönelik değerlendirme yapılmıştır. Yapılan değerlendirme neticesinde; mevcut imar planına bitişik olan Sarıömer Köyü 119 ada 209 parselde 436 bin 121, 64 metrekare büyüklüğündeki taşınmaza yönelik mera kanunun 14’ncü maddesi kapsamında; ilgili kurumdan tahsis amacı değişikliği talebinde bulunulmasına ve bu doğrultuda 1/5000 ölçekli ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planının hazırlanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

Komisyon kararı da, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün Belediyeye verdiği dilekçe kapsamında; İnönü Mahallesi 859 ada 9 parselde yer alan 22 bin 186 metrekare yüzölçümüne sahip, yürürlükteki imar planında resmi kurum alanı olarak planlanan taşınmazın; ticaret-konut alanı değiştirilmesine ilişkin hazırlattırılan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.

KOMİSYON KARARI: BİR SONRASI TOPLANTIDA DEĞERLENDİRİLECEK

Plan değişikliğiyle oluşturulan yeni konut alanında oluşturulan mevcut lojman yapılarının deprem yönetmeliğinden önce yapılmış olmasından dolayı risk teşkil etmesi ve bir an önce yenilenmesinin önem arz etmesi öneri planda;  bina kat 15’ten 7’ye düşürülmesinin; yatay mimari ve mevcut slüet dikkate alındığında; uygun olduğu fakat nüfusun ihtiyacı için ayrılan park alanının arazi koşullarından dolayı sorun oluşturabileceği, dolayısıyla park alanlarının taşınmazın kuzeyine kaydırılmasının uygun olacağı, ayrıca parselde ayrılan sosyal teknik altyapı alanlarının artması gerektiği değerlendirilmiştir. Yukarıda bahsedilen değerlendirmeler ışığında; önerideki planın yeniden düzenlenerek komisyonumuza sunulmasına ve talebin bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi karar verilmiştir.

 ‘’İNŞALLAH, KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİR BELEDİYE OLURUZ’’

 Kastamonu Belediye Başkanlığı tarafından projesi hazırlanan ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan çatı GES projelerinin uygulanması için Kastamonu Belediye İşletmeleri İmalat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’ne yetki verildi.

Vidinlioğlu da; konuyla ilgili olarak, ‘’Dün itibariyle meclise yetiştirdik. Daha önce hazırladığımız ve onaylanmış bir projemiz vardı GES’le ilgili. Dün itibariyle İLBANK’la görüşmemizde onaylandığı haberini aldık. Bu çatılar için hazırlanmıştı, inşallah çok daha büyük bir alanda inşallah… Bu bütün belediyelerin gündeminde enerji konusu… Çünkü ciddi maliyetler var, inşallah kendi enerjisini üreten bir belediye oluruz’’ dedi.

‘’BELEDİYEYLE ALAKASI YOK’’

‘’Bugün, internet haberciliğinde ön alan basınımızın internet sitelerinde; dolmuşlara gizli zam başlığıyla atılan haber gerçeği yansıtan bir haber değil. Bizim bilet ücretlerimiz 14 TL’dir. Bunun üzerine bir zam yapılması söz konusu değildir. Bu sadece bankaların kredi kartlarındaki rakamları güncellemelerinden doğan bir şeydir. Dolayısıyla bunun belediyemizle ilgisi yoktur. Tamamen Kentkart ve bankalar arasındaki anlaşmadan doğan ve bankaların da kredi kartı kullanımında aldıkları komisyonla ilgili bir şeydir. Bu zam falan değildir. Haberin bu şekilde yansıtılması da; ben çok etik bulmadığımı ifade etmek istiyorum. İleride kredi kartı faiz oranları düşürüldüğü zaman, otomatik olarak bu düşürülmüştür. O zaman da dolmuş ücretlerine indirime gidildi diye mi haber olacak. İfadeleri doğru kullanmak lazım. Komisyon ücretinde artıştan kaynaklı bir farktır bu. Dolayısıyla bizim yaptığımız bir zam falan değildir.  Biz, zamlarımızı yapmış ve rakamları güncellemiştik.’’

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum