Kooperatif Başkanından açıklama: ‘’Zorunluluk yok’;

Kooperatif Başkanından açıklama: ‘’Zorunluluk yok’

S.S. Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, Özel Halk Otobüsleri’nde kredi kartıyla binişlerdeki ‘komisyon ücreti artırımı’na yönelik Açıksöz Gazetesi’ne açıklama yaptı....

Kastamonu'da Özel Halk Otobüsleri'nde 1 TL olan kredi kartı komisyon ücretinin 1,5 TL'ye çıkarılmasının ardından Kooperatif Başkanı Tiryakioğlu, açıklama yaptı.

‘’VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLAMASI İÇİN UYGULANIYOR’’

Konunun Kastamonu Belediyesi veyahut kooperatifleriyle alakalı olmadığını; Merkez Bankası’nın faiz artırımı sebebiyle komisyon ücretlerine de zam geldiğini belirten Başkan Tiryakioğlu, ‘’Kredi kartı kullanımı, vatandaşlarımızın yeri geldiğinde zorlanmaması için uygulanan bir ödeme yöntemi. Bazen kartın içindeki bakiye bitiyor, bazen dolum fırsatı olmuyor. O sebeple de kredi kartıyla da kullanım, vatandaşlara zor zamanlarda kolaylık sağlıyor’’ dedi.

‘’KREDİ KARTI KULLANMA ZORUNLULUĞU YOK’’

1 TL olan komisyon ücretinin 1,5 TL olmasının Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla alakalı olduğunu söyleyen Başkan Tiryakioğlu, ‘’Kredi kartı tamamen tercihtir. Günümüzde ekonomik olaylar her gün değişiyor. Bu komisyon, Merkez Bankası’nın artırımı nedeniyle olduğu gibi kent kartta da komisyonlar artış gösterdi. Bunlar yansıdı.  Vatandaşımızın kredi kartı kullanması mecburi değil. Her yerde dolum noktalarımız var, normal kredi kartı kullananlarda komisyon 1 TL’ydi, 1,5 TL oldu. Bu para bize gelmiyor.  Bizim aldığımız 14 TL… Bu, uygulama; tamamen vatandaşımıza kolaylık açısındandır.  Vatandaşımızın kredi kartı kullanma mecburiyeti yok’’ ifadelerine yer verdi…

 

‘’17-18 BİN LİRALIK ÜCRETSİZ TAŞIMA YAPIYORUZ’’

Diğer taraftan her aracın aylık 17-18 bin liralık ücretsiz taşıma yaptığını söyleyen Başkan Tiryaki, ‘’Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kişi başına 2 bin 700 TL ödüyor. Vatandaşlar da ‘devlet bizim paramızı ödüyor’ mantığı var. Fakat devlet, 2 bin 700 TL ödüyor. Kişi başı ise 17-18 bin TL’lik ücretsiz taşıma yapıyor, vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet bekliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum