Afganistan'dan Kastamonu Üniversitesi'ne ziyaret;

Afganistan'dan Kastamonu Üniversitesi'ne ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin'i ağırladı...

Büyükelçi Asistanı Masooma Akhter’in yer aldığı ziyarette, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Dr. M. Öztürk Akcaoğlu da hazır bulundu.

Toplantıda, akademik alanda iş birliği, kültürel etkileşim, öğrenci ve öğretim üyeleri değişim programları gibi konular ele alındı. Gelecekteki iş birliklerinin değerlendirildiği görüşmelerde, Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası alandaki etkinliklerine vurgu yapıldı.

Rektör Topal, Büyükelçi Amir Mohammad Ramin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kastamonu Üniversitesinin farklı kültürler arasında köprüler kurmayı amaçlayan bir misyon benimsediğini belirtti. Ayrıca Rektör Topal, uluslararası iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Büyükelçi Ramin ise ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Türk eğitim sistemi ve üniversitelerinin başarılarını takdirle karşıladığını belirtti. Türk ve Afgan üniversiteleri arasında güçlü bir bağ oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum