Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!;

Baltacı'dan canlı yayında bomba açıklamalar!

Halk TV canlı yayınına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, dikkat çeken açıklamalarda bulundu....

Kastamonu Belediyesi tarafından Fikri Alem Reklama, Türk Gün Medya ve Sonsuz Haber Ajansı için 40 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığını ancak belediyenin asfalt plenti olduğu halde malzeme bulunsa bile yaklaşık 3 milyon civarında doğalgaz borcu olduğundan asfalt yapamayacağını söyledi.

15 Nisan’dan bu yana yaptığımız bazı şeyler var. Bir durum tespiti yapmaya çalışıyoruz. Gerek mali açıdan, gerek hizmet açısından içinde bulunduğu durumu tespit etmeye çalışıyoruz diyen Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı:

“Biz seçim döneminde Kastamonulara bazı sözler verdik. Dedik ki adaletli olacağız, vicdanlı olacağız, merhametli olacağız, erdemli ve hamiyetli belediyecilik sergileyeceğiz. İsrafı bitireceğiz, yolsuzlukların üzerine gideceğiz, usulsüzlüklerin üzerine gideceğiz ve şeffaf olacağımızı söylemiştik. Bu açıdan Kastamonuların parasının nereye harcandığını Kastamonuların bilme hakkı olduğunu inandığımız için her mecliste tespit ettiğimiz harcama kaynaklarının Kastamonularını paylaşacağız.

 Muhasebe evrakları önümüzde ama o muhasebe evrakları içerisinde faturaları ayrıntılı bir şekilde incelememiz gerekiyor bu inceleme süreci devam edecek. 18 Nisan’da yaptığımız tespitlere göre Kastamonu Belediyesi’nin bugün ödenmemiş 505 milyon civarında borcu var. Biz kayıtlara baktığımızda bazı tespitler yaptık örneğin bazı reklam ajanslarına, bazı TV kanallarına ödemeler yapılmış. Örneğin; Türk Gün Ajansına 461 bin 685 TL ödeme yapılmış. Büyük ihtimalle Türk Gün Ajansı’nın sahibi olduğu Türk Gün Gazetesine abone olunmuş. Bu abone parası Kastamonuların cebinden çıkmış. Sonra Sonsuz Haber Ajansının yönettiği Bengü Türk var. Buraya 739 bin 183 TL para aktarılmış yani şu anda biz Halk TV’nin konuyuz herhangi bir ücret karşılığı olmaksızın sesimizi sizin aracılığınızla hem Kastamonulara hem Türkiye’ye duyurabiliyoruz ama bunun karşılığında önceki dönemde 739 bin TL para ödenmiş.

“41 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE REKLAM AJANSINA PARA ÖDENMİŞ”

Sonra ilginç bir şey bunun üzerinde konuşmamız gerektiğini düşünüyorum; Fikri Alem denilen bir Reklam Ajansı’na 28 milyon 349 bin TL ödenmiş. Yıllara göre bu ödemelerin faturalarına baktığımızda o yılki ortalama kura göre kaba bir hesapladığımızda yaklaşık 1 milyon 279 bin 610 dolar ödenmiş. Bugünkü dolar kuruyla hesapladığımızda 41 milyon TL’nin üzerinde bu reklam ajansına para ödenmiş. Bu iki kalem üzerinden yapılmış bir tanesi 2022 yılında yapılan Türk dünyası Kültür etkinlikleri kapsamında ödenmiş 8 milyon civarında. Bir tanesi de 2023 yılındaki Türk dünyası kültür etkinliklerinde 18 milyonun üzerinde bir para ödenmiş işte geriye kalan fark başka çalışmalar kapsamında ödenmiş. Bu reklam ajansının sahibi; 14. Ankara İl Kongresinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin üst kurul delegesi. Bu şirkete toplam bugünkü kurla hesapladığımızda 41 milyonun üzerinde bir ödeme yapılmış.

Örneğin ilginç bir şey söyleyeceğim, bizim asfalt plentimiz var bugün asfalt malzememiz yok ama o malzemeyi bulmuş olsak asfalt yapacak imkanımız yok. Çünkü asfalt plentinin doğal gazı kesilmiş. Asfalt plentine yaklaşık 3 milyon civarında doğalgaz faturamız var.

“BELEDİYE’NİN 12 MİLYON ÖDENMEMİŞ DOĞAL GAZ FATURASI VAR”

Seçildik önümüze maaşlar geldi bütçede sadece maaşları ödeyecek kadar bir para kalmış toplu iş sözleşmesinden kaynaklı olarak çalışanlarımızın ikramiyelerinin sadece bir kısmını ödeyebildik. 41 milyon nerede doğalgaz faturası nerede. Kastamonu Belediyesi’nin şu anda bütün birimleriyle birlikte 12 milyon ödenmemiş doğal gaz faturası var. Ama biz 41 milyonu reklam ajansına hem de sahibi Milliyetçi Hareket Partisi’nin üst kurul delegesi olan bir reklam ajansına ödemişiz. Şimdi Kastamonuların bunu bilme hakkı var yani bu 505 milyon liralık borcun kaynağını bilme hakkı var. Bilsin ki bundan sonraki dönemlerde bizim dönemlerimiz de dahil olmak üzere hiç kimse Kastamonu Belediyesi’nin parasını çarçur etmesin. Haksız yere harcamasın istiyoruz.

TÜGVA’ya tahsis edilmiş iki yer vardı bunlardan birisi belediyeye ait park alanı olan bir yerde bir çadır kafe yapılmış orada bir kütüphane kurulmuş bir tanesi de Kastamonu’nun konakları çok meşhurdur tarihi konakları vardır tescil konakları vardır belediyeye ait üç katlı bir konak TÜGVA’ya tahsis edilmiş. Sayıştay raporundan geçmiş. Sayıştay raporu demiş ki; Dernek ve vakıflara belediyenin mülkleri tahsis edilemez dediği halde bu tahsis işlemi devam etmiş.

Biz bu tahsisi iptal ettik. Belediye meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili buna itiraz etti. Bunlar toplum yararına çalışan kuruluşlar dedi. Biz de; toplum yararına çalışan kuruluşlar niye kendi öz kaynaklarından topluma hizmet etmiyorlar da devletin, belediyenin kaynaklarıyla hizmet ediyorlar.

Bu TÜGVA’ya tahsis edilen çadırın içerisinde bir halk kütüphanesi var çok ilginç bir şey o halk kütüphanesinin elektriği belediyeye ait bir parktan çekilerek sağlanıyor. Yani kaçak elektrik kullanıyor. TÜGVA toplum yararına çalışacak ya; kaçak elektrik kullanıyor. Kaçak elektrik ile topluma nasıl hizmet ettiğini kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

İçeride bir ısıtma tertibatı yok, bütün ısıtma elektrik ile sağlanıyor ve elektrik de belediyeye ait havuzdan çekiliyor. Dahası tahsis ettikleri üç katlı konak var ya o üç katlı konağın Kastamonu Belediyesi’ne 11 bin 628 TL su borcu var."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum