'TÜRGEV yurdu tamamlanacak';

'TÜRGEV yurdu tamamlanacak'

Kastamonu Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi....

Toplantıya, Başkan Vidinlioğlu'nun 'Şeyh-Mürid' hatırlatmasıyla yaptığı uyarı damgasını vururken;  İYİ Parti, şehirdeki trafik sorunu hakkında, CHP ise 'Karakış Fonu' talebiyle önergesini meclise sundu.

Toplantıda üç müdürlüğe ek bütçe verilmesi, oy çokluğuyla kabul edilirken,  Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde üç farklı parselin satış ihalesinin hazırlanabilmesi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne yetki verildi.

Başkan Vidinlioğlu, ayrıca Kuzeykent Mahallesi'nde atıl vaziyette duran TÜRGEV binasının da bir aksilik olmaması durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRGEV arasında imzalanacak protokol kapsamında tamamlanacağını duyurdu. 


MECLİSTE AĞIR MİSAFİRLER...


Belediye Meclisi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri Ampute Milli Takımı ağırlandı. Kastamonu Belediyesi'nin misafiri olarak Kastamonu'da kamp yapan milli takım, belediye meclis salonunda ayakta alkışlandı ve MHP Genel Merkezi esnasında takıma verilen futbol topu sözünü, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu yerine getirdi. 

Vidinlioğlu, yaptığı değerlendirmede; 'Belediye olarak her zaman yanınınzdayız. Her türlü sıkıntınızda mutlaka arayabilirsiniz. Dün de bugün de mücadele var. Evelallah, son Türk gencine kadar herkesin içinde vatan, millet, bayrak, ezan sevgisi var. Milli Mücadele ruhunu, gençlerimizde de görüyoruz. Gazete kuponuyla falan bu vatan alınmadı'' dedi.



İhale süreleri sona erecek olan Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 29 ve 43 numaralı ilçe yazıhaneleri ve 22 numaralı il yazıhanesi ile İsmailbey Mahallesi Kışla Parkı'nda bulunan kafe restoranın ihalelerinin gerçekleştirilebilmesi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne yetki, oy birliğiyle verildi.

Mehmet Akif  Ersoy Mahallesi'nde Belediyeye ait olan 1429 ada 13 parsel, 1834 ada 14 parsel, 1251 ada 5 parselin satış ihalelerinin hazırlanabilmesi için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne yetki verildi.

BELEDİYELER BİRLİĞİ'NDEN ÖDÜL 

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Genç Dostu Şehirler Fikir, Proje ve Uygulama Yarışması' kapsamında ödül almaya hak kazanan Kastamonu Belediyesi'nde işlemlerin tamamlanması ve ödülün verilebilmesi için Türkiye Belediyeler Birliği ile İşbirliği Protokolü imzalanabilmesi için yetki verildi.

ÜÇ MÜDÜRLÜĞE EK BÜTÇE 

Özel Kalem Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün ödenek ihtiyacı olduğunun tespit edilmesinden dolayı, diğer müdürlüklerin 2021 yılında kullanamayacakları ödeneklerden, ihtiyacı olan müdürlükleri aktarılmasına karar verildi.


İYİ PARTİ'DEN TRAFİK SIKINTISINA DİKKAT; BAŞKANDAN BİLGİLENDİRME TALİMATI 

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tingiroğlu ise; Kastamonu Belediye Meclisi'ne verdiği yazılı önergede Kastamonu'nun kişi başına düşen otomobil sayısında Türkiye'de ikinci sırada olduğunu belirterek, şehirde son dönemde artan trafik sorununa dikkat çekti. Tingiroğlu, verdiği önergede  Cumhuriyet Meydanı-İl Emniyet Müdürlüğü, Süt Fabrikası gidiş-geliş istikameti, Cezaevi mevkii ve Kışla Parkı ile Cevizlik Parkı arasında kalan kısımlarda akıllı sinyalizasyon kullanılmasını önerdi.

Tingiroğlu'nun önergesi üzerine konuşan Vidinlioğlu da; ''Geçen sene İSPARK'a bir çalışma yaptırdım. Sadece  akıllı sinyalizasyonlara ilgili değil, kavşakların yeri; trafik lambalarının arasındaki mesafeyle, yaya geçitleriyle ve alternatif başka ne yapabiliriz diye düşündük. Hem önerge sahibi Mehmet Tingiroğlu beye, hem de meclisin bu konuda genel bir bilgilenmesi amacıyla Ulaştırma Müdürlüğümüz, meclis üyelerimizin tamamıyla bu çalışmayla ilgili bir bilgi versin'' dedi.

Tingiroğlu'nun önergesi, oy çokluğuyla reddedildi. 

CHP'DEN 'KARAKIŞ FONU' TALEBİ; VİDİNLİOĞLU'DAN 'SOSYAL MARKET' HATIRLATMASI

CHP Belediye Meclis Üyesi  Özgür Ergülenoğlu ise CHP'li Büyükşehir Belediyelerinin yaptıkları sosyal yardımlara atıfta bulunarak, Kastamonu Belediyesi'nde de belli bir bütçenin ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 'Karakış Fonu' olarak belirlenmesi için talepte bulundu.

Ergülenoğlu'nun talebi üzerine konuşan Vidinlioğlu, ''Bizim zaten yıllardır Sosyal Market üzerinden yaptığımız çok ciddi yardımlar var. Bunun da zaten bir komisyonu var. Gerekli bütün çalışmalar yapılıyor ama bu konuda destek olmak isteyen belediye meclis üyelerimiz var ise illaki sosyal markette onların verecekleri her türlü katkıya hazırız. Bu anlamda yardımda bulunmak isteyen her arkadaşımızın da desteğini, katkısını biz de almaya hazırız. Kendilerine teşekkür ederiz'' diye kaydetti.  

Ergülenoğlu'nun önergesi, oy çokluğuyla reddedildi.

METİN BAŞ ANILDI

Vidinlioğlu, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden iş arkadaşı Doktor Metin Baş'ı da şu ifadelerle andı; ''Dün itibariyle bir meslek büyüğümü kaybettim. Sevgili Metin Baş'ı koronaya şehit verdik. Onun, 'Sevgili Galip' deyişini unutmayacağım. Yıllarca beraber çalıştık, ne kimseyi üzdüğünü, ne kimseyi kırdığını görmedim. Benim hakkım varsa helali hoş olsun. Asıl, onun bizde hakkı çoktur.''

Cuma günü Kastamonu'nun ev sahipliği yapacağı Tarihi Kentler Birliği bölge toplantısı hakkında konuşan Vidinlioğlu, ''5-6 defa niyetlenildi ama bir türlü pandemiden dolayı yapamadığımız Tarihi Kentler Birliği bölge toplantısını Cuma günü yapacağız. Akşam bir açılış konuşmaları olacak. Cumartesi günü de Kastamonu'yla ilgili konular konuşulacak ve kent gezisi yapılacak. Belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımız da davetli. Ciddi bir heyet gelecek. Kastamonu'ya çok büyük bir katkısı olacağını düşündüğüm bir toplantı olacak. Kastamonu'da konakların restorasyonunu başlatan eski Valimiz Enis Yeter beyi de davet ettim. İnşallah, o  da iştirak edecek. İnşallah, Kastamonu için verimli bir toplantı olur'' ifadelerine yer verdi.

Atık Su Arıtma Tesisi'yle ilgili de değerlendirme yapan Vidinlioğlu, ''Genel Merkezimizden gelen bir heyetimiz vardı. Atık su arıtma tesisimizde yüzde 90'ı geçtik. Çok ciddi yol alındı. İnşallah, Mart ayı gibi en geç Nisan başı gibi teslim edilmiş olacak. Ama bu ay, deneme çalışmaları başlıyor'' dedi.

 ''TÜRGEV BİNASI TAMAMLANACAK''

CHP Belediye Meclis Üyesi Özgür Ergülenoğlu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde atıl bir vaziyette bekleyen TÜRGEV yurdunun son durumuyla alakalı parti olarak yaptıkları talebi hatırlatması üzerine konuşan Vidinlioğlu, ''Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRGEV arasında bir protokol söz konusu. Protokole biz de dahil olmak üzereyiz. Önce onların anlaşması önemli. Bu konuda hemen hemen sona gelindi.  Yaklaşık 6 aydır emek verdiğimiz bir şeydi. Eğer aksi bir durum olursa,  sizinle ilgili her türlü tasarrufa biz de elbette sıcak bakarız. Sonuçta bir yurt binası, topluma kazandırılsın. Ama zannediyorum sona gelindi, önceki gün görüştüm, çok küçük bir pürüz kalmıştı. Muhtemelen bitecek ve oradaki bina tamamlanacak. Yine de hassasiyetiniz için teşekkür ederim'' dedi. 

''AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN''


Meclis toplantısının sonunda konuşan Başkan Vidinlioğlu,  son olarak şu ifadelere yer verdi; ''Genelde  şeyhleri müridler uçurur. Kastamonu'da da, Kastamonu'ya bir çivi çakmadığı halde ağır abi modlarında  özellikle siyaset mühendislerini görüyorum son dönemlerde. Beş benzemez bir araya gelip de siyaset dizayn etmeye kalkmayın.  Kastamonu kimsenin siyasetini test edeceği yer falan değildir. Herkes, kendi merkezinde ağırdır. Esnaf, esnaflık yapacak. Sanatkar, sanatını icra edecek. Siyasetçi, siyasetini yapacak. Dolayısıyla herkes kendi mecrasında olacak. Kendi kendilerine siyaset dizayn etmeye kalkıp da Kastamonu'ya ayar vermeye kalkacaklara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bu işler, sizin işiniz değil. İyisi mi, siz kendi köşenize çekilin. Ne yapacaksanız da onu yapın. Sizden şeyh de olmaz, size müridlik yapacaklardan da mürid olmaz. Aklınızı başınıza devşirin. Bilinmesini istiyorum.'' 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum