Kastamonu Sanat’ın eğşili pilavı, Kastamonu Doğal’da;

Kastamonu Sanat’ın eğşili pilavı, Kastamonu Doğal’da

Kastamonu Belediyesi öncülüğünde, Kastamonu’nun yöresel ürünlerinin tüm Türkiye’ye ve dünyaya satışa sunulacağı, www.kastamonudogal.com isimli e-ticaret sitesi faaliyete geçti....

Kurulan bu internet sitesi üzerinden, Kastamonu’nun yöresel ürünlerine ulaşmak artık çok daha kolay ve pratik. Kastamonu’daki Kadın Kooperatiflerinin hünerli ellerinden çıkan yöresel ürünlerin de satışa sunulduğu bu platformda artık Kastamonu’nuntadı, kokusu ve dokusu her yerde.  Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’nin, Kastamonu'da bir ilk olan pakette eğşili pilavı da artık kastamonudğal.com’da.

VİDİNLİOĞLU; “KASTAMONU MÜHRÜNÜ ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERE VURABİLMELİYİZ”

Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; “Kastamonu Antalya ile birlikte Türkiye’de en fazla ormana sahip ilimiz. Dolayısıyla bu ürünlerimiz de değerli kılmalıyız ve hem Türkiye’ye hem de Dünyaya tanıtmalıyız. Bu noktada en önemli şeylerden biri markalaşma. Bununla ilgili 3 konuda çalışma yaptık. Birincisi yöresel ürünlerimiz.İkincisi hanımların ekonomiye katkılarının sağlanması noktasında onların ürettiği el işlerini piyasaya satabilmek, Türkiye’ye pazarlayabilmek. Üçüncüsü de ahşap ürünlerimiz. Burada en önemli şey organik ve sertifikalı ürünler olması.Kastamonu mührünü ürettiğimiz ürünlere vurabilmemiz lazım. Profesyonel bir ekiple çalışmaya başladık. Kastamonu doğal.com bünyesinde anlattığımız tüm ürünleri bulabilirsiniz.”

DURGUT; “DURMADAN YENİ PROJELERLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”

Kadın kooperatiflerinin, ürettikleri yöresel ürünlerin de satışının gerçekleştirileceği bu platform hakkında açıklamalarda bulunan kooperatif Başkanı Serpil Durgut şu ifadelere yer verdi;  “Durmadan yeni projeler ile yola devam ediyoruz. Son zamanlarda İhsangazi Belediyemizin tescilini aldığı, içeriğinde coğrafi işaretli ürünümüz siyez bulgurunun ve birbirinden faydalı otlarımızın bulunduğu eğşili pilav isimli yöresel lezzetimizi, Kastamonu'da bir ilki yaparak pakete koyduk. Şimdi bu paketimiz ve diğer ürünlerimiz Kastamonu Belediyemizin öncülüğünde kurulan kastamonudogal.com sitesinde yerini aldı.Bizlere bu konuda destek veren Başta Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu Beyefendi ve emeği geçen herkese cân-ı gönülden teşekkür ediyoruz.Bizlere emanet edilen Atabey Konağı’nda memleketimiz ve kadınlarımız için yeni çalışmalar ve projelerimiz ile yolumuza devam ediyoruz.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum