“Bir gün değil, her gün hatırlanmak istiyoruz”;

“Bir gün değil, her gün hatırlanmak istiyoruz”

1923 yılından itibaren Dünya Kooperatifçilik Günü, her yıl 21 Aralık gününde kutlanıyor....

Kooperatiflerin toplumların gelişmesi ve özellikle tarımsal kalkınmadaki önemini vurgulamak amacıyla kutlanan bu gün hakkında açıklamalarda bulunan Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’nin Başkanı Serpil DURGUT; “Her gün yenilikler inovasyonlar, yeni ürünler ve el sanatlarımızı önde tutarak tanıtmak bizim için bir gururdur. Bir gün değil her gün kadın istihdamı güden bizlerin hatırlanmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SLOGANIMIZ, KADIN ELİ DEĞMEDEN OLMAZ”

Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, her yıl 21 Aralık tarihinde dünyanın her yerinde kutlanan, Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kanaatim odur ki muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi manevi kuvvetleri zekâ ve maharetleri birleştirmektir” sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Durgut;  “Sloganımız ‘Kadın Eli Değmeden Olmaz.’ Her gün özeldir ya da kutlanması önemsenen özel günler vardır mutlaka. Fakat ben buna oldum olası karşıyım. Dünya Kooperatifçiler Günü bizler için çok önemli bir gün tabi ki. Ama bugün de sadece Kooperatifçiler Günü olarak değil, her gün kadın istihdamını güden, kadına elini uzatan, ekonomik alanda istihdama ve üretime yardımcı olan, onları ekonomiye kazandıran, maddi manevi hanımlara destek sağlayan bir kuruluş olarakbizlerin, bir gün değil her gün hatırlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

“ÜRETMEK VE TANITMAK BİZLER İÇİN BİR GURURDUR”

Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi olarak, kısa zamanda tanınmanın, destek almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Durgut, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler 3 yıldır kurulmuş bir kooperatif olarak çok kısa bir sürede tanınmanın destek almanın mutluluğu ve ayrıcalığını yaşıyoruz. Bu özel günde bizlere verilen motivasyon ile daha da çok çalışacağız. Çünkü hanımlarla birlikte üretiyoruz, istihdama katkıda bulunuyoruz, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı tanıtıyoruz, kadınların üretimde ve pazarlamada çok önemli yerinin olduğunu Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi olarak göstermeye çalışıyoruz. El emeği üretiminin ne kadar değerli olduğunu ve halkımızın ilgisini fark ettiğimiz için böyle bir girişimin ne kadar doğru zamanda doğru ir karar olduğunu düşünüyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. İlerlediğimiz bu yolda her gün yenilikler inovasyonlar, yeni ürünler ve el sanatlarımızı önde tutarak tanıtmak bizim için bir gururdur. Bu konuda bizlere destek veren herkese can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Bir gün değil her gün kadın istihdamı güden bizlerin hatırlanmasını diliyoruz.”

KAYA; “KOOPERATİFLERİMİZİN SAYISININ ARTMASI DİLEĞİYLE”

Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Genel Meclisi (İGM) BaşkanıGüray Parçal, AK Parti Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Neslihan Kaya Tufan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sonrasında, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya; “Ülkemizin kalkınmasında, sanayileşmesinde, demokratikleşmesinde, milyonlarca üretici ve tüketicinin haklarının korunmasında önemli bir yeri olan Kooperatiflerimizin sayısının artması dileği ile 21 Aralık DünyaKooperatifçilik Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. 

HANIMLARDAN KASTAMONU SANAT’A PASTA SÜRPRİZİ

Kooperatifçilik Günü nedeniyle hanımlar Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’ne pasta sürpriziyle geldi. Pastanın kesilmesinin ardından Kastamonu Sanat ekibi hatıra fotoğrafı çektirdi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum