Ucuzluk beklentisi hayal kırıklığı oldu;

Ucuzluk beklentisi hayal kırıklığı oldu

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini belirtti....

Açıklamanın ardından Kastamonu’da da faaliyet gösteren Tarım Kredi Market, vatandaşların uğrak yeri oldu. Özellikle son dönemlerde gelen zamlarla birlikte vatandaşlar ucuza ürün alabilme umuduyla Tarım Kredi Marketlerine gidiyor. Ancak birçok vatandaş, Tarım Kredi Market’in aradığı indirimi bulamamaktan şikayetçi… Kastamonu Tarım Kredi Market’te bazı fiyatlar şöyle; 30’lu yumurta fiyatı 38.90 TL, kaşar peyniri 70 TL, salça 9.95 TL, 5 kg un 33.90 TL, en düşük çay fiyatı 18 TL… Son dönemlerde özellikle gündemde olan tuvalet kağıdı fiyatları ise Tarım Kredi Kooperatifi Marketinde 32’yisi 82,90 TL’den satışa sunuluyor.

 

BAZI ÜRÜNLERDE SINIRLI SATIŞ DEVAM EDİYOR

Tarım Kredi Market’te litrelik ayçiçeği yağı ise 22 TL. Ayrıca yağ reyonunda asılı olan not da dikkat çekiyor. Kağıt üzerinde “Değerli müşterilerimiz, ayçiçek yağları, 1-2 litrelik 2 adet, 5 litrelik 1 adetle sınırlıdır. Ürünlerimiz ve indirimlerinden tüm müşterilerimizin yaralanabilmesi ve stokçuluğun önüne geçilmesi için vereceğiniz desteklere teşekkür ederiz” yazıyor.

“BURASI DIŞARIDAN DAHA PAHALI”

Tarım Kooperatif Market hakkında düşüncelerini ifade eden bir vatandaş; “Burası dışarıdan daha pahalı, bir de devlet kurmuş. Peynirler 60-70 lira. Yağ yok, 5 litrelik de 2 litrelik de. İndirim olunca satmıyorlar işte” dedi.

Görevliler ise, talebin fazla olduğunu ancak iyi diyenin de kötü diyenin de olduğunu belirterek, ürün fiyatlarının piyasaya göre değil, kaliteye göre değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Yıldırım’ın açıklamalarının ardından yüzde 30’a varan indirim sonrasında Kastamonu Tarım Kredi Market’te 150 ürünün fiyatları değişti. Daha da değişmesi bekleniyor. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum