Kastamonu, AB toplantısına ev sahipliği yapacak;

Kastamonu, AB toplantısına ev sahipliği yapacak

Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından koordine edilen İl İl Avrupa Birliği’ seminerinin beşincisi Kastamonu'da gerçekleştirilecek....

Tosyalı Hemşehrimiz Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin ele alındığı 'İl İl Avrupa Birliği’ seminerinin 5 Ocak’ta Kastamonu’da düzenleneceğini bildirdi.

Gençler ile kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medya temsilcileri bir araya geleceği etkinliğin beşinci durağının Kastamonu olacağını açıklayan Büyükelçi Faruk Kaymakcı, “Daha önce Osmaniye, Manisa, İzmir ve Trabzon’da düzenlenen 'İl İl Avrupa Birliği’ seminerini 5 Ocak’ta Kastamonu’da gerçekleştireceğiz. Programda yardım aracı fonları, sivil toplum-yerel yönetimler alanında destekler, Ufuk Avrupa Programı, eğitime ve gençliğe yönelik AB fırsatları, Kastamonu’da uygulanan mevcut AB Projeleri ve gelecekte uygulanması muhtemel AB Fırsatları masaya yatırılırken, gelecekte yapılabilecek projeler görüşülecek.” dedi.

Kaymakcı, seminer sonrası bakanlık yetkilileri ile Türkiye -Belçika arasında Kastamonu’da oynanacak 2023 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri karşılaşmasının takip edileceğini kaydetti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum