Türkiye'nin 7 bölgesi, Kastamonu'da buluştu;

Türkiye'nin 7 bölgesi, Kastamonu'da buluştu

Yöresel Gurme Fuarı geçtiğimiz gün Kastamall AVM'de Türkiye'nin 7 bölgesinden şehirlerin bulunduğu yöresel ürün stantlarını Kastamonu halkına açtı. 10 gün boyunca Kastamall AVM'de faaliyet gösterecek olan Yöresel Gurme Fuarı, 27 Şubat'ta sona erecek. Yöresel Gurme Fuarı'nı Kastamonu'ya getiren Zeynep Şahin, tüm Kastamonu'yu yöresel çeşitliliğin sunulduğu bu fuara beklediğini ifade etti....

ŞAHİN; "BEN VE EKİBİM KASTAMONU'YA HİZMET VERMEKTEN ÇOK MEMNUNUZ"

Tüm Türkiye'de faaliyet gösteren Yöresel Gurme Fuarı Kastamonu'ya geldi. Birbirinden leziz birbirinden güzel yöresel ürünlerin stantları süslediği fuara, Kastamonu halkı büyük ilgi gösteriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yöresel Gurme Fuarı'nı organize eden Zeynep Şahin, şu ifadeleri dile getirdi; "Kastamonu'da yaşıyorum Delemon Kafe'nin sahibiyim. Pandemi girdiğinde Gurme Yöresel işine başladım. İlk olarak Doğu'da başladım. Siirt Anderapark'ta başladım. Hayatım boyunca hep doğuya gitmek istedim o da bu şekilde vesile oldu bana. Gurme Yöresel kurduk. Baktık, her ilin her bölgenin yöresel coğrafyasını gördüm. Doğu'da net bir şekilde çalışırken dedim ki: 'Neden yaşadığım şehirde olmasın. Gurme Yöresel'i Kastamonu'ya getirelim.' Sağolsun Kastamall AVM de bizleri kabul etti. Ben de buraya Batman'dan tutun, Diyarbakır, Urfa ilçeleri Afyon, Kahramanmaraş, Beypazarı her yerden insan getirdim. 7 bölgenin 7'si de bu fuarda mevcut. Arkadaşlarımız, Kastamonu'da kendi yörelerinin lezzetlerini halka sunmak için 10 gün boyunca hizmet verecekler. Ben ve ekibim Gurme Yöresel olarak Kastamonu'ya hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz."

KÜTAN; "KASTAMONULULAR KESİNLİKLE BU FUARA GELMELİ"

Kastamonulu yazar Serkan Kütan ise fuarla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı; "Bir yandan kitaplarımızı imzalıyoruz bir yandan da Zeynep hanıma eşlik ediyoruz. Kesinlikle Kastamonuluların buraya gelip, farklı yörelerin kültürünü, damak tadını, lezzetlerini tatmalılar. Her şey çok güzel. Kastamonu'yu farklı yörelerin kültürleriyle bir araya getirdikleri için Zeynep hanıma ve ekibine teşekkür ediyoruz."

ACAR; “STANDIMIZA TALEPLER GÜZEL”

Mardin Takı Dünyası’nın sahibi Mesut Acar, Mardin’den geldiğini belirterek şöyle konuştu; “Talepler çok güzel. Kastamonu halkına buradan sevgilerimizi saygılarımızı yolluyoruz. Ayın 27’sine kadar buradayız. Doğal taş ürünlerimiz var, çelik ürünlerimiz var, Dubai altınlarımız var, tesbih çeşitlerimiz var tüm Kastamonu halkını bekliyoruz. Gerçekten insanların büyük merakı var. Talepler güzel bundan dolayı memnunuz.”

 KAYA; “KASTAMONU EN ÇOK KUYMAK PEYNİRİNE TALEP GÖSTERİYOR”

Trabzon Beşikdüzü’nden gelip stant açan Barbaros Mehmet Kaya; Trabzon yöresel ürünlerini tanıtıyoruz. İlk defa Kastamonu’ya geldik. Kastamonu halkı gördüğümüz kadarıyla bizlerden memnun. Ürün alımları gayet güzel insanların yoğun ilgisi var. Özellikle mıhlama kuymak peyniri dediğimiz peynirimize ciddi talep var. Eriyen ve sünen peynir. Tadı çok güzeldir her şeyde kullanılabilir. Tostta, kahvaltıda, yumurtada, menemende... her şeyde. Kars kaşarımız var aynı zamanda 2 yıllık. Bu peynir de insanların dikkatini çekiyor. 10 gün boyunca buradayız, Kastamonu halkını bekliyoruz. Kastamonu halkını seviyoruz” diye konuştu.

 

DENİZ; “ADIYAMAN KAHVESİNİ GELİP TATMALILAR”

Adıyaman yöresel ürünlerini satışa sunan Yusuf Deniz; “Adıyaman’dan geldik. Adıyaman kahvelerimiz var. Kahvemiz 7 karışımdan oluşuyor. Yemen kahvesi, kakule dibek kahvesi, menengiç kahvesi var. Damak tadına uygun. Kastamonu halkı Adıyaman Kahvesini gelip tatmalı. İçerisinde keçi boynuzu olduğu için çok şeker kullanılmıyor bu kahvede. 10 gün buradayız, tüm Kastamonu’yu fuarımıza bekliyoruz” dedi.

AYTEKİN; “ÇIKIP ÇIKIP GELİN”

Kayseri yöresel ürünlerini satan Servet Aytekin; “Kayseri’den geldik. Kayseri mantısını Kastamonu’ya  getirdik. Onu satıyoruz. İçerisinde kıyma var, soya yok. El yapımı, fırınlanmış ve kurutulmuştur. Aynı zamanda Kayseri sucuklarımız da var. Çok lezzetli. Tüm Kastamonu’yu standımıza bekliyoruz. Bugün baya bir ilgi oldu. Memnunuz zannediyoruz insanlar da bizlerden memnun. Herkesi bekliyoruz, çıkıp çıkıp gelsinler” dedi.

GÜREL; “ÇOK NADİR BULUNAN, SİİRT’İN DOĞAL İNCİRİNİ KASTAMONU’YA GETİRDİK”

Siirt yöresel ürünlerini satışa sunan İshak Gürel; “Siirt yöresine ait dağ incirimiz var, Siirt Fıstığımız var... Özellikle bu Siirt fıstığımızın Antep fıstığında farkı daha iri ve daha yağsız olmasıdır. Çiğ köy bademimiz var. O da çok lezzetlidir. Dağ incirimiz aşılanmamış doğal bir incirdir. Çok nadir bulunan bir üründür. Yumuşacıktır. Doğal el yapımı şekersiz cevizli sucuklarımız da mevcut. Diğer cevizli sucuklardan farkı sade pekmezle yapılıyor, glikoz konulmamış ve tamamen doğaldır. Marketlerde aldığınız renkli yapışkan olanlardan değildir. Kesinlikle dile damağa yapışmıyor. Siirt’in özel üzümü olan Kan Üzümü’nü de getirdik Kastamonu’ya. Bıttım sabunumuz mevcut. Egzamaya, saç dökülmesine, kepeğe mantar gibi şikayetleri olan insanlarımız için bire birdir. Şu anlık talepler güzel, orta gidiyor, daha iyisi de olacak inşallah” diye konuştu.

YILDIRIM; “KASTAMONU’YU İZMİR PİŞMANİYESİ YEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Yöresel Gurme Fuarı’nda İzmir Pişmaniyesini tanıtan Muzaffer Yıldırım; “Aslen Batmanlıyım ama İzmir pişmaniyesi yapıyorum. Ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. İzmir pişmaniyesini tanıtıyoruz. Talepler geliyor, yoğunluk var, güzel gidiyor her şey. Kastamonu halkını pişmaniye yemeye bekleriz” dedi.

DURSUN; “KASTAMONU’NUN, YÖRESEL ÜRÜNLERE YOĞUN BİR İLGİSİ VAR”

Cunda Süt Ürünleri Gıda Baharat Şirketi’nin sahibi Gökhan Dursun; “Ürünlerin hepsi A’dan Z’ye kendi imalatımız. Balıkesir’de de Antalya’da da imalathanemiz var. Ürünlerimiz Balıkesir ve Antalya olarak ikiye ayrılıyor. Nar ekşilerimiz Antalya’da üretiliyor. Karadut ürünleri Balıkesir’den toplanıyor ve orada imal ediliyor. Sıcak tahinimiz de mevcut. Saf susamdan elde ediliyor. Direk müşterinin önünde, hilesiz hurdasız yapılışını göstererek satmak amacındayız. İlk geldiğimde Kastamonu’yu çok küçük bir il olarak gördüm ama beklediğimden daha büyük bir potansiyel var. İnsanlar yöresel ürünlere karşı oldukça ilgililer. Çok memnunuz” dedi.

 

ZEYTİNCİ; “KASTAMONU’DA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Muğla Bodrum’dan gelen cam ustası Ercan Zeytinci, fuarın en çok dikkat çeken stantlarından biri. Standında, ateşle camı eriterek küçük şekiller yapan cam ustası Ercan Zeytinci, yaptığı işle hayranlık uyandırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına ülkemizi birçok ülkede temsil eden Zeytinci, camdan dünyanın en küçük fil figürünü yapan usta unvanına da sahip. Ayrıca 2 yengesinin İnebolulu olduğunu da belirten cam ustası Ercan ; “Buraya gelmekten dolayı çok mutluyum. Zeynep hanımın sayesinde Kastamonu’ya geldik. Ona da çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 









Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum