Kastamonu Truva’dan güney seferi;

Kastamonu Truva’dan güney seferi

Antalya’da RoyalSegınus Otel’de 81 ilden Türkiye’nin ileri gelen firmaların katılım sağladığı fuarda, Kastamonu Truva da çanta olarak yer alacak....

TRT Çocuk’un; Pırıl, Kuzucuk, Aslan, Maysa ve Bulut, Nasreddin Hoca, Kaptan Pengu ve Arkadaşları, Z Takımı, Doru, İbi, Ege ile Gaga kahramanları olmak üzere toplamda 10 çizgi filmin çanta lisanslarını bünyesine katan Kastamonu Truva,  fuarda bu ürünlerin satışını ve tanıtımını gerçekleştirecek. İthalat ve ihracat alanında Türkiye’nin prejtij firmalarının yer aldığı  fuarda Kastamonu Truva, hem ilimizi hem de markasını, en güzel şekilde temsil edecek. Yaklaşık bir buçuk ay sonra tüm TRT kanallarının alt bannerlarında Kastamonu Truva Çantaları adının çıkacağını belirten Kastamonu Truva’nın sahibi Ahmet Urgancı, “Kastamonu’yu seviyoruz, üretiyoruz. Amacımız Kastamonu’nun ismini daha iyi yerlere getirmek” ifadelerine yer verdi.

“ULUSLAR ARASI KIRTASİYE FUARINDA KASTAMONU TRUVA OLARAK KASTAMONU’MUZU DA TEMSİL ETMİŞ OLACAĞIZ”

Fuar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kastamonu Truva’nın sahibi Ahmet Urgancı;  “Fuarımız Antalya’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük toptancı firması olan Kadıoğlu firması var. Türkiye’nin en büyük toptancısı aynı zamanda ithalat ihracat yapan bir firma. Bu fuarı Kadıoğlu firması düzenliyor. Bu fuara katılan firmaların hepsi imalatçı ya da ithalatçı. Antalya da bu fuar yılda bir defa gerçekleştiriliyor. Yapılan bu fuara nereden baksanız 70-80 firma katılım sağlıyor. Bunların geneli üretici firmalar. Bu üretici firmaların arasında ilk defa Truva olarak biz de yer alacağız.  Kastamonu Truva olarak Kastamonu’muzu da temsil etmiş olacağız. Bu fuara biz 10 lisans ürünümüzle gideceğiz. TRT Çocuk’un 10 lisansını bünyemizde bulundurduğumuz markalarla giriyoruz. Ayrıca kendimizin Truva diye yaptığımız çantalarımız var onları da bu fuarda sergileyeceğiz. Bu fuara 81 ilden katılım olacak. Kastamonu’dan da pek çok kırtasiye katılacak. Biz satıcı olarak katılacağız onlar alışveriş için katılacak. Dünyanın belirli kesimlerinden de fuara katılanlar oluyor ama genel itibariyle yerli firmalarımız orada olacaklar. Firmamızın adı Kastamonu ile başlıyor. Firmamızın adı Kastamonu Truva. Bir buçuk ay içerisinde TRT’nin tüm kanallarında alt bannerlarında Kastamonu Truva Çanta diye reklamlarımız çıkacak. Orada Kastamonu ibaresi olacak. Bunu gören vatandaşlar da Kastamonu’yu zikretmiş olacaklar. Ayrıca TRT çocuk un Kastamonu’ya yetkilileri gelecek. Burada çekimler yapılacak. Bu çekimlerde bu firmanın Kastamonu’da yer aldığı, üretim alanları burası, perakendeleri bunlar gibi çekimler yapılacak Bu sayede hem Kastamonu’yu tanıtmış olacaklar. Kastamonu’yu seviyoruz, üretiyoruz. Amacımız Kastamonu’nun ismini daha iyi yerlere getirmek” dedi.

“BU LİSANSI ALMAMIZ YAKLAŞIK 2 SENE SÜRDÜ”

TRT Çocuk’un lisans alım süreci hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Urgancı şu ifadeleri dile getirdi; “TRT büyük bir kurum olduğu için ve devletin bir kurumu olduğu için çalışması zor bir kurum. Bizim bu lisansı almamız yaklaşık 2 sene sürdü. 2 sene öncesinde döndüğümüz zaman bu lisansı, Türkiye’de büyük olan firmalardan birkaç tanesi bu lisansın sahipleriydi. Biz kendimizi anlatarak, yaptığımız işleri göstererek,  bu ürünü lisansların ve TRT’nin adını daha iyi yerlere getirme amacımızı göstererek biraz da kendimizi doğru yerlerde ifade etmişiz ki bize bu hakkı tanıdılar. TRT Çocuk’un 10 lisansı şuanda firmamızda. Bu sayı ilerleyen zamanlarda da artacak. Bizler bir de valiz grubuna gireceğiz. Hem yetişkin valizi olacak hem de çocuklar için lisansını almış olduğumuz TRT Çocuk çizgi filmlerinin karakterlerinin bulunduğu valizler olacak. Bu dünya çapında TRT marketlerde satışa sunulacak. Bizim çantalarımız da dâhil. TRT yanlış bilmiyorsam 11 ülkeye çizgi film satıyor. Bu çizgi film sattığı yerlere ürünlerini de satıyor. Şimdi burada bizlerin de bir nebze önü açılmış olacak. Çünkü TRT ürünlerinin lisansı bizde olduğu için satılan ülkelerde genelde bunlar Ortadoğu ülkeleri. Ortadoğu ülkelerinde bu tarz ürünleri bulak zor olduğu için alan yetkililer istiyorlar ki çizgi filmin yanında ürünleri de olsun. Böyle de bir yolumuz olabilecek inşallah bir şeyler ters gitmezse.”

Ayrıca yeni bir marka hazırlığı içerisinde olduğunu da belirten Ahmet Urgancı, bununla ilgili ilerleyen zamanlarda bilgilendirmelerde bulunacağını kaydetti. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum