Bakan Kirişçi: "Endişe edilecek durum yok";

Bakan Kirişçi: "Endişe edilecek durum yok"

Bugün marketlere gidenler hep aynı görüntüyle karşılaştı. Yağ reyonlarında raflar bomboş kaldı....

İnsanların akıllarına “Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?” sorusu gelirken, yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi; "Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır, asılsız iddialara itibar etmeyin, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

VATANDAŞ, MARKETTE BULAMAYINCA İNTERNETE YÖNELDİ

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında birçok sektörden ardı ardına gelen zam haberleri, endişe yaratmaya devam ediyor. Zamlanan enerji fiyatları ve döviz artışlarından ayçiçek yağı da geri kalmadı. Akaryakıt zamlarından sonra, son günlerin en çok konuşulan zamlarından biri olan ayçiçek yağı, Türkiye genelinde gündeme oturdu. Kastamonu'da pek çok markette, vatandaşların yoğun talebi nedeniyle sıvıyağ reyonlarında ürün kalmadı.

Markete geldiklerinde boş raflarla karşılaşan vatandaşlar, sıvıyağ için internetten alışverişi deneyeceğini dile getirdi.

 

NELER OLMUŞTU?

Rusya’nın, Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait yağ taşıyan gemilerin çıkışına izin vermemesi üzerine Türkiye'nin ham yağ ithalatının olumsuz etkileneceği bilgisi geldi. Ardından Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği’nin Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne bulunduğu talep dikkat çekti. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, en fazla Mart sonu, Nisan ortasına kadar yeteceği tahmin edilen ayçiçek yağı stoğu kaldığını duyurdu.

KİRİŞÇİ; "ÜLKEMİZDE YETERLİ STOK MEVCUT"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı üzerinden son zamanlarda sık sık gündeme gelen ayçiçek yağı stokuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Kirişçi, açıklamasında; Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır, ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır, asılsız iddialara itibar etmeyin, endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum