Domates de artık muz kadar kıymetli;

Domates de artık muz kadar kıymetli

Kastamonu’da Cuma günü kurulan Cuma pazarında domates fiyatları zirvede yer aldı. Pazarda 25 liradan alıcı bulan domates fiyatları dudak uçuklattı. Yirmi beş satış gören domates sebze ve meyve fiyatları arasında satılan en pahalı ürün oldu. Artan fiyatlardan muz da nasibini aldı. Muzun kilosu da domates gibi 25 liraya kadar dayandı. Pazarın en ucuz ürünü ise salatalık ve kabak oldu....

    Artan maliyetlerle birlikte vatandaş pazara gitmeye korkar oldu. Cuma pazarında esnaf maliyetler sebebi ile fiyatların normal olduğunu dile getirse de vatandaş pahalılıktan yakınırken esnaf marketlere kıyasla fiyatların normal olduğunu öne sürdü. Salatalık ve kabak kilosu 5 liradan alıcısını beklerken biber ile patlıcan 7,5 lira, kıvırcık 10, çilek 20, domates ve muz ise 25 liradan satışa sunuldu.

"DOMATESİN YÜKSEK OLMASININ SEBEBİ GÜNEŞ ALAMAMASI VE KIZARMAMASI"

Domates fiyatına değinen bir pazar esnafı;  "Bizim sattığımız fiyatlara marketlerin satma imkanı yok marketler çok pahalı pazar ona kıyasla ucuz. Kazandığımız para doğrudan arabanın yakıt masrafını karşılıyor. Fiyatların yüksek olmasının sebepleri arasında soğuk havalar da var havalar ısındıkça fiyatlar aşağıya inecektir. Domatesin yüksek olmasının sebebi güneş alamaması ve kızarmaması sonucunda yeteri kadar ürün olmayışı" dedi.

"GİRDİLER PAHALI"

Fiyatlar ve maliyetler ile ilgili genel durum değerlendirmesi yapan Pazar esnafı İbrahim Softaoğlu; "Fiyatlar ortalama olarak normal seyrinde bedava yüklesen getirsen maliyeti üç dört lirayı buluyor. Masraflar çok olduğu için fiyatlar normal işin içinde işçi, yakıt, en basitinden poşet, kağıt giderleri çok fazla vatandaşın fiyatlara pahalı demeden bunları da düşünmesi lazım. Maliyetler yükseldiği için bu genel pahalılık bütün fiyatları etkiliyor. Vatandaşlar pahalı buluyor ama bu durumları göz önünde bulundurmuyor. Kıyafetler, teknolojik aletler her şey son model kullanılırken market fiyatları uçmuşken pazara pahalı demeleri neden? Esnaf maliyetler göz önünde bulundurulduğunda zararına satış yapıyor" ifadelerine yer verdi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum