Anadolu kulüpleri her sezon azalıyor;

Anadolu kulüpleri her sezon azalıyor

2022-2023 sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek takımların 8’i İstanbul kulüplerinden oluşacak....

Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardından Süper Lig’e yükselen son takım İstanbulspor oldu. Bandırmaspor ile İstanbulspor, play-off finalinde Kocaeli'de kozlarını paylaştı, zorlu ve seyir zevki yüksek mücadele nefes kesti. VAR'ın damga vurduğu dev finali Sarı-Siyahlılar, 2-1 kazandı ve 17 yıl sonra Süper Lig'e döndü. Bandırma'da umutlarını gelecek senelere bıraktı.

Halil Umut Meler'in yönettiği final müsabakasında, art arda goller geldi. 33'te İbrahim Yılmaz, Ethemi'nin ortasında kafayı vurdu, takımını 1-0 öne geçirdi. 45+3'te Keny penaltıdan Bandırma'ya beraberliği getirdi. Tam 'İlk yarı bitti' denirken, 45+8'de bu kez İstanbulspor'da İbrahim Yılmaz penaltıdan fileleri sarstı ve ilk 45'in sonucunu belirledi: 2-1.

İkinci devrede, 66'da Alpay Koldaş ağları havalandırdı fakat pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. Mücadelenin kalan dakikalarında karşılıklı ataklar olsa da karşılaşmadan başka gol sesi çıkmadı ve İstanbulspor, Süper Lig'e yükselen son takım oldu. Boğalar 17 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edecek.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum