Devrekani kooperatife doymuyor;

Devrekani kooperatife doymuyor

Orman altı ürünlerin ve hayvancılık potansiyelinin yüksek olduğu Devrekâni’de “Belovacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” kuruldu....

Belovacık Köyünde 30 çiftçinin bir araya gelmesi ile S.S. Belovacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Kurulan kooperatif ile çiftçiler, sütün pazarlanması, girdilerin alınmasında ve orman üretiminde faaliyet göstererek gelirlerini artıracak. Ayrıca ortaklarının ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerine yardımcı olacak.

KETİ; “İLÇEMİZİN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”

Kooperatifin kurucuları arasında bulunan Lütfi Keti, konuyla ilgili açıklamasında; “İlçede özellikle orman işçiliği ve orman altı ürünlerin değerlendirilmesi ve hayvan potansiyeli çok yüksek. Bu sebeple ürünlerimize ortaklarca pazarlanarak değer kazandırmak için, birlikte hareket edilmesi gerektiğini düşündük ve kooperatif kurmak amacıyla bir araya geldik” dedi.

Geçtiğimiz hafta Devrekani İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Tanrıkulu, geçtiğimiz hafta 20 kadın tarafından, S.S. Devrekâni Girişimci Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulduğunu duyurmuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum