Vatandaş indirime koştu;

Vatandaş indirime koştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın indirim talimatı verdiği Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde, 15 Ağustos itibarıyla indirimli satışlar başladı. İndirim haberini duyan vatandaşlar günün erken saatlerinde Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine akın etti....

Türkiye genelindeki bini aşkın Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeker, un, zeytinyağı, şarküteri, ayçiçek yağı gibi 30-40 çeşit üründe indirim yapılacağının müjdesini vermesinin ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirime girecek olan ürünleri açıkladı.

Dün itibarıyla ülke genelinde olduğu gibi Kastamonu’da da Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirimli satışlar başladı. İndirimin ardından vatandaşlar Tarım Kredi Kooperatif marketlerine akın etti. Yoğunluk yaşanan markette, kimi vatandaş alışveriş sepetini doldurdu, kimi vatandaş ise yoğunluktan dolayı alışveriş yapamadan eli boş döndü. İndirimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan vatandaşların bazıları, fiyatların uygun ve memnun olduklarını ifade ederken bazı vatandaşlar ise fiyatların aynı olduğunu, indirim yapılmadığını ifade etti.


“DEMEK Kİ İNDİRİM GERÇEKÇİ BİR İNDİRİM Kİ VATANDAŞIMIZ BU KADAR TALEPTE BULUNDU”

Tarım Kredi Kooperatif Marketi’ne alışveriş için geldiğini, ancak kuyruk nedeniyle alışveriş yapamadığını dile getiren bir vatandaş, şu değerlendirmelerde bulundu; “Cumhurbaşkanımız Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerine indirim talimatı verdi, bir indirim oldu. Vatandaşımız Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine akın etti. Şu anda açıkçası sıra bulamıyoruz, alışveriş yapamadım. Çünkü kuyruk var. Demek ki indirim gerçekçi bir indirim ki vatandaşımız bu kadar talepte bulundu. Fiyatlara göz atma fırsatı bulamadım. Çünkü markete girmek bile biraz meşakkatli oldu.”

“FİYATLAR YİNE AYNI”

Bir başka vatandaş da fiyatların aynı olduğunu, indirim yapılmadığını savunarak; “Fiyatlar yine aynı. Hayat gerçekten haddinden fazla pahalı. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, ama ekonomiden hiç memnun değilim. Bence indirimle hiç alakası yoktu. Zaten normal olan fiyatı yerine getirdiler. Asgari ücretin artması bir şeyi değiştirmiyor ki. Yine değişen bir şey yok” diye konuştu.

“ESKİ FİYATLARA KIYASLA FİYATLARDA İNDİRİM VAR”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da, eski fiyatlara kıyasla indirim olduğuna değinerek; “Markette çok durmadık, ama fiyatlar iyi. Böyle bir şey olması hoş bir şey. İçerisi bayağı kalabalık. Vaktimiz yoktu, sıra çoktu, bu yüzden çıktık. Eski fiyatlara kıyasla fiyatlarda indirim var. Gördüğüm kadarıyla diğer marketlerdeki fiyatlar arasında önemli farklar vardı “şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADAN İNDİRİMLİ ÜRÜN TEPKİSİ

Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri hakkında sosyal medyadan da çokça yorumlar yapıldı. Kastamonu’da sosyal medya üzerinden yorum yapan bir vatandaş; “İndirimli ürünler daha raflara gelmeden satılıyor. Gittiğimizde ‘kalmadı’ cevabıyla karşı karşıya kalıyoruz” yorumunda bulunarak tepkisini dile getirdi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum