Kadınlarımız, şapkalarıyla korteje renk kattı;

Kadınlarımız, şapkalarıyla korteje renk kattı

TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan ‘Kendi Emeğin Şapkanla Yürü’ projesi, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi ile Sarı Konak Kadın Kooperatifi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Üretken ve başarılı kadınlar, el emeğiyle yapmış oldukları birbirinden güzel şapkalarıyla korteje renk kattılar....

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 97’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener’in ‘Kendi Emeğin Şapkanla Yürü’ sloganıyla başlattığı şapka atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Şapka Atölye Çalışmalarının ilki Sarı Konak Kadın Kooperatifi Örgü Atölyesi’nde, ikincisi ise Kastamonu Sanat Kadın Kooperatifi’nde Baskı Atölyesi’nde gerçekleştirildi.


23 Ağustos etkinlikleri kapsamında yapılan kortej yürüyüşüne kadınlar, ördükleri ve diktikleri şapkalarıyla katılarak üretken kadın olmanın heyecanını yaşadı. TOBB Kastamonu KGK Başkanı Yüksek Mimar Halime Nilgül Şener projeye verdikleri katkılardan dolayı kadın kooperatiflerine TEŞEKKÜR ETTİ. Öte yandan Başkan Şener, her projelerine katılım sağlayarak tüm kadın projelerine destek veren Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır’a, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt’un eşi Rahime Yurt’a,projelerinde kendilerini destekleyen KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoglu'na, emeği geçen KATSO çalışanlarına ve tüm katılımcılara, teşekkür etti.

DURGUT; “23 AĞUSTOS KORTEJİNE, KENDİ EMEĞİMİZ OLAN ŞAPKALARIMIZLA EŞLİK ETTİK”

Konuyla ilgili açıkalamalarda bulunan Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi’nden yapılan açıklamada; “Kastamonu bizim için çok önemli! Adeta dört turizmi yaşama imkanı bulduğumuz, bir köşede saklı kalmış mücevher gibidir bize göre bu memleket!İşte bu yüzden bitmeyen çabamız. Bu sebepten canla başla bir çok yöresel lezzetimizi ,sanatımızı ulusal ve uluslararası tanıtmak için çabamız. Bu çaba sadece yöresel hazinelerimizden ziyade Kastamonu'da yaşanmış tarihi olayları hatırlama ve hatırlatmak, yaşatmak olarakta gönlümüzde yerini almaktadır.Atatürk, 23 Ağustos 1925'te Kastamonu ve İnebolu'ya yaptığı seyahatlerde şapkayı halka göstererek kıyafet devriminin ilk işaretini verdi.Tarihimizde yer alan bu ziyaret Kastamonu ve Kastamonu Kadını için önemlidir. Bu nedenle bizlerde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci Kurulu Yönetim Kurulu’nun düzenlemiş olduğu bu güzel programa, 23 Ağustos kortejine, kendi emeğimiz olan şapkalarımızla eşlik ettik. Emeği geçen herkese minnet ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verildi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum